DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25.6 C
București
22.9 C
Sibiu
23.7 C
Suceava
23.7 C
Covasna
22.2 C
Piatra Neamț
22.9 C
Braşov
21.9 C
Bistrița
14 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Mașinile Ministerului Mediului vor ajuta la transportul refugiaților din Ucraina

Recomandate

Ministrul Tánczos Barna a decis să susțină logistic eforturile care se fac pentru refugiații din Ucraina. El a transmis că pune la dispoziție mijloace de transport de la instituțiile din subordinea ministerului, astfel încât cei care fug din calea războiului să poată ajunge la destinațiile alese.

„Consider că este de importanță majoră ca toate instituțiile statului să vină în ajutorul celor care se refugiază din Ucraina. Aproape 120 de mii de refugiați au intrat în țară de la izbucnirea războiului, dintre ei 18 de mii de copii se află pe teritoriul României, însoțiți doar de mamele lor. Mulți au traversat granița pe jos și au nevoie de un mijloc de transport pentru a ajunge la centrele de cazare sau pentru a-și continua drumul către vestul Europei.

De aceea am dispus ca toate instituțiile subordonate MMAP să se mobilizeze și, în funcție de posibilitățile noastre, să acordăm ajutor. În primă fază am întocmit o listă cu mijloacele de transport din dotare și personalul care poate ajuta în transportul refugiaților. În total 67 autovehicule, dintre care trei microbuze, și 73 șoferi din cadrul Gărzilor forestiere, comisariatelor județene ale Gărzii Naționale de Mediu, agențiilor pentru protecția mediului, direcțiilor silvice și direcţiilor bazinale ale Administraţiei Naţionale „Apele Române” sunt gata să ofere ajutorul necesar.

Instituțiile subordonate MMAP vor lucra în colaborare cu grupul de lucru înființat la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului pentru coordonarea acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale”, a transmis ministrul.

În aceste zile, ministerul este condus de secretarul de stat Bogdan Balanișcu, deoarece Tánczos Barna se află la Adunarea Generală a ONU pe teme de mediu de la Nairobi.

„Este un minim gest pe care îl putem face de la nivelul ministerului. În funcție de nevoie, luăm în calcul și alte măsuri și resurse pe care le putem aloca. Inimile noastre sunt alături de cei nevinovați care suferă din cauza acestui conflict”, este mesajul său.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi