DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

13.9 C
București
8.7 C
Sibiu
12.8 C
Suceava
15.1 C
Covasna
14.6 C
Piatra Neamț
13.2 C
Braşov
12.3 C
Bistrița
14.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

UE a luat măsuri contra Belarus: sectoare-cheie din comerț, restricționate

Recomandate

Implicarea Belarus în agresiunea militară neprovocată și nejustificată în curs împotriva Ucrainei va costa scump: o serie de sectoare-cheie au fost restricționate, așa cum se anunțase deja, printr-o decizie a Consiliului Uniunii Europene.

Consiliul a introdus restricții suplimentare în comerțul cu mărfuri utilizate pentru producerea sau fabricarea produselor din tutun, combustibili minerali, substanțe bituminoase și produse din hidrocarburi gazoase, produse din lemn, produse din ciment, produse din fier și oțel și produse din cauciuc.

Au fost impuse și alte restricții la exporturile de bunuri și tehnologii cu dublă utilizare și anumite bunuri și tehnologii avansate care ar putea contribui la dezvoltarea militară, tehnologică, de apărare și de securitate a Belarusului, împreună cu restricții privind furnizarea de servicii conexe.

În 24 februarie 2022, Consiliul European a condamnat în cei mai fermi termeni posibil agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Federației Ruse împotriva Ucrainei și implicarea Belarusului în această agresiune. De asemenea, a cerut pregătirea și adoptarea urgentă a unui nou pachet de sancțiuni individuale și economice care să acopere și Belarus.

În opinia celor din Consiliul UE, Belarus subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

„Belarus sprijină agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei, printre altele, permițând Rusiei să tragă rachete balistice de pe teritoriul său, permițând transportul personalului militar rus și a armelor grele, tancurilor și transportoarelor militare, permițând aeronavelor militare rusești să survoleze spațiul aerian din Belarus în Ucraina, furnizând puncte de realimentare și depozitând arme și echipamente militare rusești în Belarus”, se arată în comunicatul oficial al Consiliului UE.

Sursa: consilium.europa.eu

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi