DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
24.1 C
Sibiu
17.5 C
Suceava
20.2 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
19.2 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Romsilva trage un semnal de alarmă: de la începutul anului au fost 281 de incendii!

Recomandate

Romsilva atrage atenţia asupra riscului extinderii incendiilor provocate de arderea miriştilor, în condiţiile în care un incendiu a distrus peste 50 de hectare pădure de răşinoase la Ocolul Silvic Buzău, potrivit unui comunicat remis presei.

Pentru stingerea incendiului, sâmbătă şi duminică au intervenit sute de pompieri din mai multe judeţe, silvicultori de la două ocoale silvice din cadrul Direcţiei Silvice Buzău, numeroşi voluntari, precum şi aeronave ale Ministerului Apărării Naţionale, iar incendiul nu a fost încă stins.

În ultimele două zile, sâmbătă şi duminică, s-au produs alte 21 de incendii în fondul forestier de stat administrat de Romsilva, din care trei în păduri de răşinoase, acestea fiind distruse în totalitate.

Toate aceste incendii au fost provocate de extinderea incendiilor de mirişte, pe fondul secetei prelungite şi a intensificării vântului, în urma arderii vegetaţiei de către persoane care ignoră riscurile extinderii acestora.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, după identificarea vinovaţilor, va întreprinde toate măsurile pentru recuperarea pagubelor produse de aceste incendii, precum şi costurile regenerării pădurilor afectate.

„Facem un apel către cetăţeni să fie responsabili, să nu mai incendieze miriştile, să nu lase focul nesupravegheat, mai ales în zonele cu risc de producere a incendiilor şi în apropierea pădurilor. De asemenea, facem un apel către turişti să nu aprindă focul în pădure sau în apropierea lor şi să se asigure că sting focul, după ce îl folosesc în locurile special amenajate”, au spus reprezentanţii regiei.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a adoptat mai multe măsuri pentru prevenirea incendiilor de pădure, prin intensificarea acţiunilor de patrulare, instituirea serviciului de permanenţă, campanii de informare în rândul cetăţenilor, turiştilor şi a angajaţilor firmelor de exploatare, precum şi efectuarea de lucrări de întreţinere a liniilor izolatoare, colnicelor şi a şanţurilor de minim sanitar.

„Precizăm că, de la începutul anului, în fondul forestier de stat administrat de Regia Naţională a Pădurilor, s-au înregistrat 281 de incendii care au afectat peste două mii de hectare fond forestier, faţă de 56 de incendii înregistrate în perioada similară a anului trecut, când au fost afectate mai puţin de trei sute de hectare fond forestier”, se mai arată în comunicat.

„Anul acesta înregistrăm, din păcate, un record al numărului incendiilor de pădure. În primele trei luni ale anului incendiile au afectat aproape 2 mii de hectare din fondul forestier de stat. Am analizat astăzi, împreună cu reprezentanții Romsilva și a Gărzilor Forestiere, situația incendiilor de pădure și am cerut o mobilizare a personalului silvic pentru a preveni aceste incendii, precum și intervenția rapidă în cazul producerii acestora. Riscul producerii și propagării incendiilor este uriaș, datorită lipsei precipitațiilor și a intensificării vântului în această perioadă. Este un fenomen de amploare și este nevoie de o mobilizare exemplară, pentru că există riscul ca incendiile de vegetație să se extindă rapid”, a spus și ministrul Mediului, vineri. El a anunțat atunci că peste 7.000 de angajați ai Romsilva vor patrula, în zilele următoare, pentru prevenirea incendiilor de pădure.Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi