DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
18.6 C
Covasna
17.9 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18.4 C
Bistrița
17.3 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

S-au semnat actele cu Romsilva: Pădurea Crâng din Buzău a revenit Primăriei

Recomandate

Pădurea Crâng de lângă municipiul Buzău, unde autorităţile locale vor să amenajeze cel mai mare parc urban din Europa, a fost trecută în proprietatea autorităţilor locale printr-o recentă hotărâre de Guvern, iar pe 8 februarie a fost preluată oficial de municipalitate, a anunţat primarul Constantin Toma.

Acesta a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a semnat protocolul cu Garda Forestieră şi Romsilva.

„Am semnat protocolul cu Garda Forestieră şi cu Romsilva, de preluare în proprietatea publică a municipiului Buzău, a pădurii Crâng, în suprafaţă de 177,78 hectare, care se adaugă celor 9,4 hectare existente în jurul lacului. Iată că visul primarului Buzăului, Nicu Constantinescu, care a preluat la 1 mai 1881 pădurea Crâng prin lege şi care a respectat ‘condiţiunea ca pentru totdeauna, Crângul să serve ca loc de preumblare şi înfrumuseţarea oraşului’, este dus mai departe”, a scris Constantin Toma.

Intenţia autorităţilor locale este de a regenera pădurea şi a o transforma în cel mai mare parc urban din Europa.

„Este obligaţia noastră să regenerăm această pădure minunată, să-i îmbunătăţim biodiversitatea, astfel încât, alături de celelalte proiecte de economie circulară, să transformăm Buzăul într-unul din cele mai sustenabile oraşe din România”, a mai menţionat primarul Constantin Toma.

Municipiul Buzău a fost proprietar al acestei păduri din 1 mai 1881 până pe 11 iunie 1948, iar după naţionalizare, pădurea a fost administrată de stat, prin Romsilva.

În urmă cu aproape cinci ani, Constantin Toma a solicitat retrocedarea pădurii Crâng, iar Guvernul României a aprobat în luna ianuarie a acestui an transferul gratuit al acesteia în proprietatea publică a municipiului Buzău. Pădurea este situată în prelungirea parcului de circa 10 hectare cu acelaşi nume, Crâng, care este cel mai vechi şi cunoscut parc al oraşului.

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi