DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Un fermier din Timiș plantează 50.000 de plopi energetici ca perdea de protecție pentru terenurile agricole

Recomandate

Fermierul Alexander Degianski din județul Timiș a dat startul plantării de perdele de protecție. Intenția agricultorului este de a planta aproximativ 50.000 de plopi energetici care să ofere protecție și să înconjoare 2.000 de hectare de teren arabil, arată agrointel.ro.

„Această perdea este considerată la APIA ca și o cultură agricolă, este încadrată la plopi energetici, este subvenționată ca orice cultură, ca și grâul, ca și floarea-soarelui. Producția o valorifici după primii 5 ani, ca orice exploatație silvică, forestieră, obții un APV – act de punere în valoare de la Garda Forestieră, recoltezi materialul lemnos, după care ele relăstăresc, deci aici vorbim de o perdea de protecție pentru următorii 25 de ani, după care fie se replantează, fie se redă circuitului agricol. Investiția este făcută din fonduri proprii, ne bucurăm că ne lasă statul să plantăm, pentru că până în toamnă aceste plantații au fost interzise, pentru o perioadă de 2 ani. Ele puteau fi efectuate pe terenurile agricole doar cu o cartare agrochimică, cu studiu pedologic și cu aviz de la Direcția Agricolă și Oficiile OSPA, acum s-au scos aceste prevederi absurde ”, explică fermierul.

De proveniență din Italia, genetica foarte bună a plopilor face ca aceștia să fie apreciați de orice agricultor care își dorește o perdea de protecție. Creșterea este rapidă în grosime și înălțime, iar în 4-5 ani poate fi recoltată și poate intra din nou în vegetație.

Detalii, pe agrointel.ro

Foto: pxhere.com.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi