DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

24.5 C
București
20.2 C
Sibiu
19 C
Suceava
15.7 C
Covasna
15.5 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
16.9 C
Bistrița
19.1 C
Râmnicu Vâlcea
luni, septembrie 25, 2023

Sectorul forestier din Ontario, în criză de angajați. Ce soluții au?

Recomandate

În Ontario, sectorul forestier se confruntă cu o lipsă majoră de forță de muncă, fapt ce împiedică sectorul să-și realizeze întregul potențial economic. În acest moment, există cel puțin 650 de posturi vacante care așteaptă să fie ocupate în industria forestieră din Ontario, anunță baytoday.ca.

Asociația Ontario Forest Industries (OFIA) și Forests Ontario au căutat în mod activ strategii de recrutare și dezvoltare a forței de muncă pentru a satisface nevoile industriei. Coordonatorul de operațiuni și servicii pentru membri OFIA, Lauren McBride, a declarat într-un interviu că se fac eforturi intense pentru a găsi posibile soluții pentru a rezolva această problemă.

OFIA și Forests Ontario au membri în Ontario, inclusiv operatorii locali Georgia Pacific, Interfor (Elk Lake) și Temagami Forest Management Corporation. Aceștia au format recent un consiliu de resurse umane.
În 2022, au avut loc consfăturiri sub numele de Bridging the Gap (Reducerea decalajului), ce au avut ca scop examinarea elementelor necesare pentru formare unei forțe de muncă potrivită pentru industria forestieră.

„Imaginea de ansamblu este că în industriile din Canada o mare parte din forța de muncă pensionată este greu de înlocuit, iar sectorul forestier nu face excepție. În Ontario, sectorul forestier se confruntă cu o lipsă a forței de muncă și un deficit de calificare care împiedică sectorul să-și realizeze întregul potențial economic și, dacă lăsăm acest lucru necontrolat, deficitul ar putea avea un impact negativ asupra situației socio-economice a sute de comunități din provincie în anii următori”, a declarat Lauren McBride.

Ca parte a soluției, au fost depuse eforturi pentru a ajunge la toate colegiile și universitățile din Ontario unde se studiază silvicultura.

„Scopul acestor apeluri este de a vedea cum putem sprijini universitățile și colegiile în ceea ce privește înscrierea și dezvoltarea programelor școlare”, a continuat ea.
O altă strategie a fost atragerea lucrătorilor străini. McBride a declarat că unul dintre membrii OFIA din Thunder Bay are în prezent 30 de angajați ucraineni și a lucrat din greu pentru a-i atrage pe ei și pe alții.

Industria forestieră se aliniază cu interesele tinerilor ale căror familii au lucrat în acest domeniu și cu tinerii indigeni care iau în considerare posibilitatea unei cariere în silvicultură, deoarece o astfel de carieră se suprapune cu valorile lor si cu plăcerea de a lucra în aer liber.

McBride a adăugat: „Cu cât suntem mai capabili să oferim mai multe informații despre cât de important poate fi managementul pădurilor pentru sănătatea deplină a acestora, a peisajelor lor și a faunei sălbatice, silvicultura poate deveni un aspect foarte pozitiv, social, economic și de mediu.”

O altă problemă cu care se confuntă Ontario la momentul actual este lipsa de șoferi pentru camioanele ce transportă bușteni.

„Transportul cu camioane în acest moment este o problemă principală. Recrutarea șoferilor este extrem de provocatoare. Costul licenței, al formării, al asigurării vehiculelor noi precum și căutarea persoanelor cu experiență în domeniu reprezintă o barieră semnificativă. Acest lucru este frustrant în special atunci când șoferii străini cu experiență vin în Ontario gata de muncă, dar legislația din Ontario nu recunoaște licențelor aplicanților.”

Sursa: baytoday.ca

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi