DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
18.6 C
Covasna
17.9 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18.4 C
Bistrița
17.3 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Senat: Agresiunea asupra pădurarilor constituie ultraj

Recomandate

Plenul Senatului a adoptat ieri un proiect de lege potrivit căruia agresiunile comise asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru ultraj.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea conţinutului constitutiv al infracţiunii de ultraj, prevăzută de Codul penal.

„Faptele prevăzute în alin. (1)- (3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”, se arată în proiectul de lege.

Conform expunerii de motive, iniţiatorul consideră că înăsprirea regimului sancţionator pentru ultrajul săvârşit împotriva personalului silvic va conduce, pe termen scurt, la descurajarea actelor de agresiune la adresa autorităţii statului, permiţând personalului de specialitate silvică să-şi îndeplinească atribuţiile într-un cadru mai sigur, iar pe termen lung va contribui la scăderea infracţionalităţii în general.

Iniţiatorul acestui proiect este senatorul UDMR Tanczos Barna, ministrul Mediului. Senatul este prima cameră sesizată în cazul acestui proiect, el urmează să fie dezbătut şi supus votului şi în Camera Deputaţilor.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi