DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Silvicultorii din Bihor au participat la un curs de perfecționare în sortarea lemnului fasonat

Recomandate

Silvicultorii din Bihor au participat la un curs de perfecționare în sortarea lemnului fasonat, au anunțat oficialii Romsilva, relatează apuseni.info.

„Așa cum am arătat săptămâna trecută, colegii noștri de la direcțiile silvice care lucrează în activitatea de producție participă în februarie și martie la un curs de perfecționare în sortarea lemnului fasonat organizat în colaborare cu Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

În imagini îi avem pe colegii noștri de la Romsilva – Directia Silvica Bihor și Romsilva – Directia Silvica Satu Mare participanți la acest curs practic, care s-a organizat la Ocolul Silvic Borleși (Satu Mare) și la care a participat prof. dr. ing. Florin Dinulica de la Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov.

Sortarea este operaţia de natură tehnico-economică prin care lemnul din arborii doborâţi se repartizează în diferite sortimente industriale, în funcţie de calităţile şi dimensiunile lui și stă la baza acţiunii de valorificare superioară a masei lemnoase, preocupare pe care o au toate întreprinderile forestiere de exploatare şi transport a lemnului” au anunțat oficialii Romsilva.

Sursa: apuseni.info

Foto: Romsilva

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi