DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
24.1 C
Sibiu
17.5 C
Suceava
20.2 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
19.2 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Silvicultură experimentală în Japonia, cu arbori plantați în cercuri. Ce a rezultat?

Recomandate

Mulți au auzit deja despre celebra pădure „în cercuri” din Japonia, iar fotografiile, ce-i drept, surprinzătoare, au iscat nenumărate scenarii, de la „vrăjitorie” la OZN. Puțini știu că este vorba despre un experiment științific al silvicultorilor niponi.

În 1973, oamenii de știință au început un proiect de „silvicultură experimentală”, cu scopul de a afla mai multe despre distanțarea arborilor și efectul acesteia asupra creșterii lor. Au plantat cedri lângă orașul Nichinan, regiunea Miyazaki, în formă de cercuri. De la cercuri mici la tot mai mari, extinzându-se treptat în diametre mai largi pentru a crea 10 inele perfecte.

Experimentul are rezultate clare: cercurile exterioare cu cea mai mică densitate promovează o creștere mai mare, dimensiunea arborelui devenind din ce în ce mai mică pe măsură ce densitatea crește.

Are sens, nu? Mai mult spațiu înseamnă mai puțină competiție pentru resurse precum apa și lumina soarelui, așa că este mai ușor pentru cei plantați la exterior să crească mai mari și mai puternici, în timp ce cei din interior „se luptă” între ei.

Potrivit unui document al Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Pescuitului din Japonia, diferența de înălțime dintre cei mai mici copaci din centru și cei mai înalți copaci de pe inelul exterior a fost de peste 5 metri.

Copacii urmează să fie recoltați, experimentul fiind aproape de sfârșit. Nu este însă exclus ca acest rezultat, neașteptat de frumos, aceste cercuri verzi, să fie păstrate și chiar să devină o atracție turistică în viitor.

Sursa: EuroNews Green, earthwonders.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi