DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Situația finanțărilor prin PNRR pentru pepiniere: proiecte selectate

Recomandate

În scurt timp vor fi semnate primele contracte de finanțare prin PNRR pentru pepiniere, în cadrul celor două programe derulate de Ministerul Mediului – schemă de ajutor de stat și schemă de minimis.

Iată situația din acest moment:

La programul minimis (de până în 200.000 de euro, fără contribuție proprie), sunt până acum selectate proiecte în valoare de 33,1 milioane lei, dintr-un total de 88,8 milioane lei.

Au fost depuse până acum 113 proiecte și sunt selectate pentru finanțare 39. Încă sunt în evaluare o parte, iar 18 au fost respinse.

Contractele de finanțare pentru cei selectați urmează să fie semnate în curând, deocamdată sunt pe circuitul de semnături.

Printre cei care vor primi finanțare se numără câteva composesorate, ocoale silvice private, comune și firme, majoritatea optând pentru producerea de material forestier de reproducere în sistem containerizat.

Puteți consulta lista cu firmele care au fost selectate pentru minimis:

La programul pepiniere – schema de ajutor de stat, unde sumele sunt mai mari, sunt selectate la finanțare, deocamdată, 19 proiecte, din 78 depuse. 25 au fost respinse. La acest program, suma totală e de 156,9 milioane lei.

Printre proiectele depuse și selectate pentru finanțare sunt multe de producere de puieți în sistem containerizat, precum și înființarea unei pepiniere de plop și salcie în sistem containerizat. Institutul „Marin Drăcea” va primi finanțare pentru modernizarea pepinierelor Demăcușa, Bolotești și Ștefănești. Comuna Lunca Ilvei din Bistrița-Năsăud va primi de asemenea finanțare pentru modernizarea și dotarea cu echipamente specifice a pepinierei silvice Silhoasa.

Iată lista proiectelor selectate:

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi