DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

7 C
București
12.2 C
Sibiu
5.4 C
Suceava
7.5 C
Covasna
5.7 C
Piatra Neamț
6.9 C
Braşov
12.8 C
Bistrița
10.7 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 29, 2024

Sorin Ionuț Banciu, secretar de stat la Mediu: „Cei din Gărzile Forestiere sunt plimbați pe teren la tot felul de reclamații”

Recomandate

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Sorin Ionuț Banciu, a comentat declarația inspectorului-șef al Gărzii Forestiere Bistrița, care a spus că ei nu au timp să verifice trasabilitatea masei lemnoase prin intermediul programului SUMAL 2.0.

„Sunt plimbați pe teren la tot felul de reclamații, pierd timp și resurse, nu mai au timp de analize… Nu se întâmplă doar la Bistrița, ci și la alte gărzi forestiere. Mesajul a fost interpretat într-un mod… eronat.

Dar lumea trebuie să înțeleagă că nu fiecare camion cu lemn este automat lemn tăiat ilegal. Avem nevoie de mai puțin fake news în acest domeniu. Dar e un proces care durează. Din păcate, oamenii din gărzile forestiere nu au timp și de comunicare”, a declarat, pentru forestmania.ro, Sorin Ionuț Banciu.

Reamintim că inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Bistrița a declarat, în Colegiul prefectural de săptămâna trecută, că echipa sa e subdimensionată și nu au personal desemnat special pentru a verifica transportul de masă lemnoasă. „Nu avem timp să urmărim imaginile. Noi suntem doar 6, din organigrama totală de 7 angajați. Ei bine, pentru SUMAL ar trebui ca 3 persoane să stea non-stop să îl urmărească. Urmărim imaginile din SUMAL când nu suntem prinși cu altceva” a declarat Gabriel Pop, șeful Gărzii Forestiere.

„Este o realitate. Ideea este că nu există timp pentru planificarea controalelor, ci acestea se fac de cele mai multe ori reactiv. Niciodată nu vom acea suficienți inspectori și din acest motiv este nevoie de sprijinul societății civile. Însă reclamațiile pe care aceștia le fac trebuie să fie de calitate, pentru a genera sancțiuni concrete și prinderea vinovaților. Dacă ele nu sunt susținute de dovezi clare, nu vor avea rezultatele scontate”, a mai punctat demnitarul.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi