Studiu oficial: Sunt tot mai multe clădiri înalte din lemn la nivel global

0
445

Un audit al clădirilor înalte din lemn a stabilit că există în acest moment 139 de astfel de structuri în întreaga lume.

Clădirile au 8 sau mai multe etaje. 66 de proiecte finalizate, 18 sunt în construcție, iar 55 sunt în fază de proiectare. Cea mai înaltă este o clădire-turn cu destinație rezidențială aflată în construcție în Milwaukee. Are 25 de etaje și va fi finalizată în acest an.

Europa conduce în topul clădirilor înalte din lemn

Europa, cu 60 de clădiri înregistrate, este lider în materie de structuri masive din masă lemnoasă. America de Nord are 15 structuri înalte din lemn, iar Australia – 8.

54 de clădiri la nivel global sunt pentru uz rezidențial. 16 sunt pentru birouri, 12 au utilizare mixtă,  iar 2 sunt instituționale. 38 de clădiri auditate sunt construite numai lemn, celelalte fiind o combinație de lemn cu elemente structurale din beton și/sau oțel.

Auditul a fost realizat de către Consiliul pentru Clădiri Înalte și Habitat Urban (CTBUH).

Aceasta este o organizație non-profit fondată în 1996 în SUA. Consiliul explorează modul în care densitatea urbană crescută și creșterea verticală pot susține orașe mai durabile și sănătoase, în special în fața urbanizării în masă și a efectelor crescânde ale schimbărilor climatice la nivel mondial.

Fondată în SUA în 1969, rețeaua de membri CTBUH cuprinde peste un milion de profesioniști care lucrează în toate sectoarele industriei construcțiilor în aproape toate țările lumii. Are birouri în Chicago, Shanghai și Veneția.

Consiliul este cunoscut pentru rolul de „arbitru” al înălțimii clădirilor înalte. Este autoritatea globală care acordă titluri precum „Cea mai înaltă clădire din lume”.

Sursa foto: urbanmilwaukee.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.