DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.3 C
București
12.4 C
Sibiu
18.5 C
Suceava
14.8 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
12.4 C
Braşov
13.4 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, aprilie 14, 2024

SUA: Fond de investiții de 500 milioane de dolari pentru active forestiere și agricole

Recomandate

Folium Capital, o firmă de investiții cu sediul în Burlington, Massachusetts, a anunțat lansarea Fondului pentru Resurse Naturale Regenerative, Folium Fund III LP, cu scopul de a strânge 500 milioane de dolari, relatează lesprom.com. Fondul va fi utilizat pentru achiziționarea de active forestiere și agricole, în contextual în care există oportunități ce vin din eforturile de reducere a emisiilor de carbon și de cererea tot mai mare de alimente sănătoase.

Se așteaptă ca accentul pus de Folium atât pe silvicultură, cât și pe agricultură într-un singur fond să economisească din costurile administrative și să ofere mai mult confort investitorilor. Firma va căuta în primul rând investitori instituționali pentru fond, dar pot investi și companii private.

Fondurile anterioare ale Folium Capital, care au strâns un total de 680 milioane de euro, s-au concentrat pe agricultură și silvicultură separat. Cu toate acestea, Andy Wiltshire, manager partener al firmei, a remarcat că multe oportunități din piață conțin atât dezvoltarea agriculturii, cât și cea forestieră. Investind în ambele sectoare dintr-un singur fond, Folium își propune să maximizeze potențialul de rentabilitate prin optimizarea utilizării terenurilor în ambele clase de active.

Lansarea Folium Fund III LP vine într-un moment dificil pentru firmele cu capital privat, care întâmpină dificultăți în ceea ce privește strângerea de capital din cauza creșterii ratelor dobânzilor și a încetinirii procesului de luare a deciziilor. Cu toate acestea, istoricul puternic al Folium și angajamentul său față de sustenabilitate îl fac o opțiune atractivă de investiții pentru cei interesați de oportunitățile oferite de silvicultura și agricultura durabilă.

Folium Capital are peste un 1 miliard de dolari investiți în active administrate în opt țări. Noul fond va marca prima dată când firma combină agricultura și silvicultura într-un singur fond de investiții. Folium urmărește să atragă capital de la investitori acreditați și cumpărători calificați, cu o perioadă de investiții de patru ani și un termen de doisprezece ani.

Folium se concentrează atât pe lemn, cât și pe carbon în strategia sa forestieră, precum și pe dezvoltarea de noi plantații.

„Suntem mândri să lansăm Fondul de Resurse Naturale Regenerative și să oferim investitorilor oportunitatea de a diversifica, de a acoperi inflația și de a genera profit prin activele pe care echipa noastră le cunoaște cel mai bine”, a declarat Andy Wiltshire, partener manager al Folium Capital. „Fondul reflectă convingerea noastră că pădurile și agricultura vor continua să ofere o valoare stabilă, pe termen lung, pe măsură ce lumea noastră aflată în schimbare urmărește un viitor mai durabil și mai sănătos”.

Sursa: lesprom.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi