DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Suedia: a fost inaugurată o clădire din lemn de 20 de etaje

Recomandate

O clădire spectaculoasă a fost construit în micul orășel Skellefteå din Suedia. În această localitate situată în apropierea Cercului Polar a fost construită una dintre cele mai mari clădiri de lemn din lume.

Este o clădire cu o înălțime de 80 de metri. A fost numită Sara Kulturhus și a fost inaugurată la 1 septembrie. Găzduiește șase scene de teatru, biblioteca orașului, două galerii de artă și un hotel cu 200 de camere. Hotelul are 20 de etaje. Se mai găsesc aici un centru de conferințe, mai multe restaurante și SPA-uri.

Skellefteå este un oraș minier care are și o îndelungată tradiție în exploatarea și prelucrarea lemnului. Cu ani în urmă, casele locuitorilor erau din lemn. Acum, cele mau multe case vechi au fost, iar stăzi sunt din cărămidă.

Acum, această clădire combină tradiția lemnului cu tehnologia modernă. Întreg proiectul este realizat din lemn.

Suedezii au folosit resurse care provin din patrimoniul local. Lemnul provine din păduri exploatate  durabil din regiune. Prelucrarea lemnului s-a făcut de asemenea într-o fabrică aflată în tot în apropiere.

Turnul hotelului este construit din module prefabricate din lemn stratificat (CLT). Proiectarea structurală integrată a eliminat necesitatea betonului în întregime din structura portantă. Construirea a fost mai rapidă și amprenta de carbon a fost redusă drastic.

Panourile de lemn de pe pereți absorb și resping totodată sunetul, având calități acustice deosebite.

„Proiectul își propune să extindă posibilele aplicații ale lemnului ca material de structură pentru clădiri complexe și înalte, provocând progrese în construcții durabile. Programul foarte diversificat a cerut o gamă de soluții inovatoare”, spun arhitecții de la White Arkitekter, compania care a conceput această clădire.

Sursa: treehugger.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi