DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10 C
București
9.1 C
Sibiu
8.3 C
Suceava
6.5 C
Covasna
8.5 C
Piatra Neamț
8.5 C
Braşov
9.5 C
Bistrița
8.4 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 23, 2024

Uraganul Ida a devastat Louisiana, la 16 ani după Katrina

Recomandate

Sute de mii de oameni din Louisiana sunt fără electricitate și apă curentă în urma uraganului Ida care a lovit coastele statului duminică. Uraganul a fost de categoria 4, cu rafale de vânt de 240 km/h. A fost a cincea cea mai mai mare viteză a vântului cu care un uragan a lovit vreodată partea continentală a SUA. Fenomenul a fost atât de violent, încât a inversat cursul apei pe fluviul Mississippi.

A distrus case, a smuls copaci din pământ, a dărâmat stâlpi de electricitate și a provocat inundații serioase. Furtuna a smuls porţiuni din acoperişul spitalului din oraşul Galliano, dar din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incident.

Aproximativ un milion de locuințe din Louisiana, inclusiv întregul oraș New Orleans au rămas fără curent electric și ar putea rămâne în beznă săptămâni întregi până când companiile de utilități vor reuși să repare stricăciunile din rețele. Peste 25.000 de muncitori din întreaga țară s-au mobilizat pentru a sprijini restabilirea energiei electrice în stat, potrivit CNN.

Între timp, 5.000 de membri ai Gărzii Naționale au fost trimiși pentru a ajuta la operațiunile de căutare și salvare. Salvatorii primesc informații că sunt oameni care s-au suit în poduri și pe acoperișuri, ca să se pună la adăpost de inundațiile cauzate de uragan, și sunt blocați acolo, așteptând să fie salvați.

În unele zone nu funcționează nici serviciile de telecomunicații, iar găsirea sinistraților este uneori dificilă.

Totodată, ar putea fi găsite și victime, dar deocamdată oficialii spun că oamenii și infrastructura – consolidată după uraganul Katrina – par să fi făcut față mai bine furiei naturii.

Toată lumea a așteptat uraganul Ida cu teamă, cu atât mai mult cu cât a ținut să le reamintească de una dintre cele mai mari catastrofe din istoria recentă a Americii: s-a dezlănțuit în aceeași zi și în același loc în care, în urmă cu 16 ani, uraganul Katrina lua 1.800 de vieți și producea pagube de zeci de miliarde de dolari. Digurile orașului New Orleans nu au rezistat atunci și 80 la sută din metropolă a fost inundată.

Sursa: digi24

Foto: epochtimes.com, profimedia

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi