DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Un nou atac în Harghita: Cioban salvat de urs de câinii lui

Recomandate

Atacurile urşilor sunt tot mai des întâlnite, în special în localităţile aflate în zonele de munte. În judeţul Harghita, un urs s-a năpustit asupra unui cioban aflat cu vacile la păscut la doar câteva sute de metri de localitate, relatează Observator News. A fost rănit grav, dar a scăpat cu viaţă datorită câinilor de pază, care au pus în cele din urmă animalul pe fugă. 

Tânărul de 25 de ani ieşise cu cireada de vaci în apropierea comunei Voşlăbeni, judeţul Harghita. Nu era pentru prima dată când îşi lăsa bovinele la păscut în acea zonă, însă de data aceasta ciobanul a dat nas în nas cu ursul.

Ciobanul se simte momentan bine, a fost stabilizat. A primit îngrijirile necesare la urgenţă, după care a fost internat la chirurgie. A avut plăgi multiple, a spus managerul Spitalului Municipal Gheorgheni, Fulor Eniko.

Ursul cutreieră străzile satelor atât de des încât localnicii deja sunt obişnuiţi cu atacurile asupra omului. În unele cazuri, bucuria sătenilor constă doar în faptul că vacile scapă tefere. De la începutul primăverii, în judeţul Harghita, un om a fost ucis de urs, alţi şapte au fost grav răniţi. La 112 s-au înregistrat peste 360 de apeluri de la oamenii care raportau că urşii au intrat în localităţi, în case, restaurante sau pensiuni.

Reamintim că din 21 iulie este în vigoare OUG care reglementează modul de intervenție graduală pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra cetățenilor și bunurilor acestora în intravilanul localităților.

Aceasta trebuie să parcurgă procedura parlamentară.

„Parlamentul a început o nouă sesiune, iar comisiile de resort din Senat au adoptat, cu unanimitate de voturi, OUG-ul privind aprobarea metodelor de intervenție pentru specia urs brun.

Toate partidele au fost de acord că viața umană este mai presus de orice.

Sperăm că acest OUG va fi aprobat cât mai curând și în Plenul Senatului și transmis către Camera Deputaților în cel mai scurt timp”, a anunțat ieri ministrul Mediului.

Sursa: observatornews.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi