Tánczos Barna: Bucureștenii care se opun împușcării urșilor se vor trezi cu ei în Cișmigiu

0
2427

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, i-a avertizat pe bucureștenii care au spus că „nu este bine ca ursul să fie împușcat”, că se vor trezi cu ursul în Cișmigiu, „dacă nu avem grijă”.

El a declarat, ieri, la TVR Info, că ursul nu are ce căuta în intravilan, în zona locuită.

„Pericolul se va generaliza și vor fi afectate comunitățile dar, din păcate, și persoanele care vor fi atacate.

În ultimii ani, după ce s-a eliminat complet intervenția umană, statistica arată că numărul județelor în care sunt conflicte om-urs crește și animalele vin spre câmpie.

Dacă nu înțelegem că trebuie luate măsuri și că populația de urs își are habitatul natural în pădure și nu este normal să umplem cu urși și Delta Dunării, și Timișoara și Bucureștiul și Baia Mare, vom ajunge în situația respectivă.

Este șocant pentru un bucureștean în momentul în care ajunge ursul în București, dar era previzibil, și acei bucureșteni care au spus că nu trebuie nicio intervenție umană și nu este bine ca ursul să fie împușcat, se vor trezi cu ursul în Cișmigiu, dacă nu avem grijă”, a precizat Tánczos Barna.

Remarca ministrului Mediului a fost făcută în emisiunea Context, după ce, săptămâna trecută, a fost văzut un urs în Pădurea Scroviştea, la 30 de kilometri de Bucureşti.

Este nevoie de un recensământ al populației de urși. A fost făcut un contract în acest sens cu Universitatea din Brașov și există un proiect finanțat cu fonduri europene de recensământ pe bază de probe biologice, genetice. Rezultatul ar trebui să fie gata la finalul anului, a mai spus ministrul Mediului.

Sursa: TVR Info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.