Tantimber se extinde: mai deschide o fabrică de prelucrare, de 10 de milioane de dolari

0
593

Tantimber, producătorul care transformă lemnul într-un produs de lungă durată cu tehnologia Thermowood, investește 10 milioane de dolari într-o nouă fabrică de producție de aproape 300.000 de metri pătrați în Duzce, Turcia.

În prezent, Tantimber fabrică produse din lemn modificat termic prin tehnologia Thermowood, în conformitate cu standardele internaționale, în fabrica din Sakarya Turkeuy. Oferta lor cuprinde lemn pentru construcții, placări, terase, podele etc.

Compania își va crește capacitatea de producție cu peste 100% cu noua clădire, care este planificată să înceapă în octombrie.

Tantimber, care exportă în prezent în 60 de țări, își va consolida și mai mult poziția globală cu noua unitate, spune CEO-ul companiei, Yakup Kayataș.

Ce este tehnologia Thermowood?

Produsele Tantimber sunt supuse unor modificări termice și câștigă rezistență la toate condițiile climatice și meteorologice. Procesul de modificare termică (Thermally Modified Timber – TMT) este procesul de minimizare a comportamentului de dezumidificare și deformare prin creșterea temperaturii interioare a lemnului la peste 392º F.

Ca urmare a acestui tratament, produsele ating rezistența maximă împotriva constrângerilor climatice, devin rezistente la fungi. TMT este un proces natural în care nu sunt implicate substanțe chimice ș nu lasă reziduuri toxice pe produs.

Odată cu aplicarea temperaturii ridicate în miezul lemnului, umiditatea se fixează la 4 până la 7%, ceea ce împiedică produsele Tantimber să fie atacate de organismele care descompun lemnul, cum ar fi ciupercile și insectele. Produsele Tantimber sunt dezvoltate ca o potrivire perfectă pentru utilizare în condiții meteorologice dure.

Sursa: lbmjournal.com, tantimber.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.