DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Ucraina ar putea relua exportul de lemn rotund

Recomandate

Într-o declarație comună adoptată în urma celui de-al 23-lea summit UE-Ucraina, desfășurat la Kiev la 12 octombrie, se spune că părțile au convenit să rezolve problema unui moratoriu asupra exportului de lemn rotund.

Prin urmare, este posibil ca Ucraina să reia aceste exporturi, interzise din noiembrie 2015 pe o perioadă de 10 ani. De la 1 ianuarie 2017, tot pentru o perioadă de 10 ani, a fost interzis și exportul buștenilor de pin.

În decembrie 2020, tribunalul de arbitraj a recunoscut dreptul Ucrainei de a restricționa exportul în anumite circumstanțe, în timp ce arbitrii au recunoscut că interdicția introdusă în 2015 ar trebui modificată.

În februarie 2021, Parlamentul European a solicitat Ucrainei să asigure un audit cuprinzător al lanțului de producție a lemnului și să respecte viitoarele decizii ale Comisiei de arbitraj cu privire la un moratoriu la exportul de lemn rotund.

UE insistă asupra faptului că interzicerea acestui export este contrară articolului 35 din Acordul de asociere (restricții la export sau import), potrivit căruia niciuna dintre părți nu va impune sau menține în vigoare interdicții, restricții sau măsuri cu efect echivalent asupra importului oricărui produs de cealaltă parte sau exportul oricărui produs destinat teritoriului celeilalte părți.

Sursa: Ukranews.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi