DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

30.3 C
București
27.3 C
Sibiu
18.9 C
Suceava
27 C
Covasna
25.1 C
Piatra Neamț
29.5 C
Braşov
31.4 C
Bistrița
29.6 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, septembrie 24, 2023

Un sibian a pus o bancă pe munte, Salvamont o ia de acolo. „Urmează scăunel și chioșc?”

Recomandate

O bancă din fier și lemn a apărut sâmbătă pe un traseu montan în Munții Făgăraș, în Vârful Călțun, la 2.505 metri. „Intrusa” a fost semnalată de un turist din Pitești, care s-a întâlnit pe traseu cu cei care au montat-o, o familie de sibieni. „Pe Cornul Călțunului o familie din Sibiu (care a dorit să rămână anonimă și fără poze cu ei în postare) mi-a schimbat ziua. A montat o banca în Vf. Cornul Călțunului, să te poți odihni și admira Vf. Moldoveanu. Am avut ocazia să stau printre primii pe ea. Până când ajungeți să vedeți și dvs, am pus câteva poze să știți ca nu e glumă! Respectul meu! A rămas că ne vedem la anul pe 14 August, în același loc și la aceeași ora!”, a scris piteșteanul pe Facebook.

„E o prostie”

Directorul Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a declarat pentru Turnul Sfatului că banca urcată pe vârful Călțun va fi demontată. „Va fi demontată fără doar și poate, este sit Natura 2000. Cum ar fi să-și amplaseze fiecare scăunelul pe potecă, eu știu, poate vreun chioșc, poate chiar vreun grătar. Dacă tot mergi în Cîlțun de ce să nu faci și un grătar, să fie din ăla cu horn… E o prostie”, a spus salvamontistul.

Ion Sănduloiu spune că banca va rămâne totuși pe locul unde a fost amplasată până la finalul sezonului. „Problema este că va rămâne acolo până când se termină sezonul pentru că nu putem bloca oameni să repar prostia asta. Până urcă în Călțun, până o desfac, până o coboară… Dar va fi demontată, evident, așa cum a spus și Dan, colegul meu (n.r. Dan Popescu, directorul Salvamont Sibiu). Este logic, nu se discută, nu poate să facă oricine ce vrea”, a completat directorul Salvamont Argeș.

Sursa: Turnul sfatului

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi