DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.4 C
București
12.2 C
Sibiu
17.2 C
Suceava
11.4 C
Covasna
14.7 C
Piatra Neamț
12.5 C
Braşov
15.8 C
Bistrița
17 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Ursula von der Leyen: UE contribuie cu 1 miliard de euro la finanțarea globală a pădurilor

Recomandate

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat suma de 1 miliard de euro ca și contribuție a Uniunii Europene la angajamentul de finanțare globală a pădurilor. Anunțul a fost făcut la cea de-a 26-a Conferință ONU privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow. Acest pachet de sprijin pe 5 ani de la bugetul UE va ajuta țările partenere să protejeze, să refacă și să gestioneze în mod durabil pădurile din întreaga lume și să respecte Acordul de la Paris.

Ursula von der Leyen: „Pădurile sunt plămânii verzi ai pământului. Trebuie să le protejăm și să le restabilim. Vă anunț cu plăcere că ne angajăm cu suma de 1 miliard de euro pentru a proteja pădurile lumii. Acesta este un semn clar al angajamentului UE de a conduce la schimbări globale pentru a ne proteja planeta, în conformitate cu Pactul verde al UE.”

Comisarul pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, a adăugat: „Contribuția UE promisă pentru a gestiona, reface și proteja în mod durabil pădurile va sprijini creșterea durabilă și locurile de muncă, adaptarea la climă, precum și conservarea biodiversității în țările noastre partenere. Uniunea Europeană va lucra în parteneriate cu guvernele, societatea civilă, comunitățile locale și actorii privați, într-o abordare multilaterală, pentru a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă și pentru a pune oamenii și planeta pe primul loc. Accentul specific pe bazinul Congo este un mesaj oportun asupra importanței acestei zone unice și a ecosistemului său.”

Din suma de 1 miliard de euro, 250 de milioane de euro vor merge către Bazinul Congo, acoperind opt țări (Camerun, Republica Centrafricană, Republica Democrată Congo, Republica Congo, Guineea Ecuatorială, Gabon, Burundi și Rwanda) pentru a proteja a doua cea mai mare regiune de pădure tropicală din lume, îmbunătățind în același timp mijloacele de trai pentru comunitățile lor.

Sursa: ec.europa.eu

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi