DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.6 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Utilaj de debitat unic în țară: prelucrează un buștean pe minut!

Recomandate

În România există un singur gater cu prindere axială, al doilea cel mai apropiat fiind în Slovacia. Instalația aparține firmei SC Business Forest SRL, de lângă Lugoj. Firma, pe lângă acest echipament super performant, mai are un specific aparte: face doar procesare, funcționând ca un „serviciu externalizat” al marilor companii de prelucrare a lemnului.

„Procesăm materia primă pentru colaboratorii noștri care mai departe creează produse finite. Noi facem strict prelucrarea primară, adică livrăm cherestea. Nu suntem implicați în comerțul cu buștean ci funcționăm, mai degrabă, ca un serviciu externalizat al altor companii. Nouă ni se livrează o cantitate de bușteni, ni se spune exact o comandă și executăm. Lucrăm ca prestatori. Nu fabricăm altceva, nu mergem la licitații. De aceea, pentru noi este foarte important ca ceea ce livrăm să fie exact cum trebuie”, a explicat, pentru forestmania.ro, Adrian Băban, managerul firmei.

Foto: Adrian Băban și președintele ASFOR, Ciprian Dumitru Muscă

Instalația e adusă din Franța și merge perfect.

„Este un utilaj cu care lucrăm bușteni de stejar, specii tari, foioase. Are caracteristici bune și pentru lemnul slab calitativ, are două capete de tăiere. Lucrăm cu dantură cu pas variabil, adică nu e o distanță fixă între dinți. Putem prelucra un buștean pe minut, dar nu mai mult de 12 scânduri pe minut, nu mai mult de șase treceri”, a mai explicat managerul firmei.

SC Business Forest SRL livrează cherestea pentru firme de mobilă și alte produse din lemn, printre care și Aviva, una dintre cele mai mari companii de pe piață, cu 1500 de angajați și o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

„Suntem foarte atenți la costuri, aceasta e filosofia noastră de business. Pentru că dacă scap costurile din mână, dau faliment. Suntem într-o perioadă de criză, se simte o scădere… prețurile au deviat, statul nu intervine, ceea ce e și mai grav. Dacă se restrânge cantitatea de lemn din piață, va fi foarte rău. Trebuie să fii mereu atent, să fii mai bun, mai eficient decât ai fost ieri sau decât e competitorul tău. Pentru că în lumea noastră, adică în lumea reală, nu există povești”, subliniază Adrian Băban.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi