DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Veniturile Ingka Group (IKEA), mai mari cu 5,4% față de anul trecut

Recomandate

Ingka Group, cel mai mare retailer IKEA, a făcut publice cifrele anului financiar 2023, cu venituri în creștere, chiar dacă managerii companiei spun că a fost „un an unic și plin de provocări”. Potrivit unui comunicat remis presei, veniturile totale ale grupului au ajuns la 44,3 miliarde euro (comparativ cu 42 miliarde euro anul trecut) în cele trei domenii de activitate ale sale: IKEA Retail, Ingka Centers și Ingka Investments.

Compania și-a majorat, de asemenea, angajamentul de energie regenerabilă cu 1 miliard euro, până la 7,5 miliarde euro până în 2030.

Instabilitatea economică, volatilitatea geopolitică și consecințele continue ale pandemiei au creat momente dificile în anul fiscal 2023, susțin reprezentanții grupului.

„A fost încă un an unic și provocator. Mă simt extrem de mândru că ne-am atins obiectivele. Lucrăm pentru a crea case mai bune, vieți mai bune, o planetă mai bună și o companie mai bună acum și pe termen lung. Sunt foarte mândru de munca grea a colegilor noștri pentru performanța financiară și folosim aceste resurse pentru a continua să reinvestim în realizarea viziunii IKEA”, a declarat Juvencio Maeztu, CEO adjunct și CFO Ingka Group.

„Întrucât portofelele pentru mulți oameni devin din ce în ce mai subțiri, o prioritate de top este să oferim clienților noștri prețuri accesibile și mai mici, făcând gama IKEA mai accesibilă pentru mult mai mulți oameni. Prețul scăzut face parte din ADN-ul nostru și scădem prețurile la multe produse, în întreaga lume”.

Ingka Group a înregistrat vânzări ale IKEA de 41,7 miliarde euro în exercițiul financiar 2023 și și-a stabilit investiții de peste 4,5 miliarde euro în următorii trei ani, pe mai multe piețe.

În anul fiscal 2023, impozitul pe profit al companiei Ingka a fost de 0,7 miliarde EUR (față de 0,5 miliarde euro în 2022) la nivel global. Cota de impozitare normalizată a rămas în intervalul 25-30%, la 28%.

Membrii grupului Ingka vor primi un total de 311 milioane euro în bonusuri bazate pe performanță, ca parte a programului global One IKEA Bonus, în urma rezultatelor bune din acest an. În plus, se vor aloca 103 milioane euro către fondurile de pensii, prin programul global de loialitate al companiei „Tack!”

„În anul fiscal 2023, 85% din venitul net este reinvestit pentru a îndeplini viziunea IKEA de a face o viață mai bună pentru mulți oameni. Restul de 15% vor fi plătiți sub formă de dividende unicului proprietar al companiei, Fundația Stichting INGKA, care va finanța la rândul ei Fundației IKEA.”

Fundația IKEA este o filantropie strategică independentă care se concentrează pe cele două cele mai mari amenințări la adresa viitorului copiilor – sărăcia și schimbările climatice. Fundația se concentrează pe acțiuni ce vizează probleme legate de oameni și de planetă, energie regenerabilă, agricultură, circularitate, refugiați, acțiuni climatice și situații de urgență.

Ingka Investments a făcut de asemenea un anunț referitor la o investiție suplimentară de 1 miliard de euro în transformarea energiei, care se adaugă la angajamentul anterior de a investi 6,5 miliarde euro în energie regenerabilă până în 2030. Aceste fonduri sunt destinate inovației și tehnologiilor care sprijină stocarea energiei, producția de hidrogen și infrastructura. Angajamentul total al grupului față de sectorul energiei regenerabile se ridică astfel la 7,5 miliarde euro.

Din această sumă, aproape 4 miliarde de euro au fost deja investite, inclusiv în cursul exercițiului financiar 2023, când compania a demarat construcția de parcuri eoliene, dezvoltare eoliană offshore și parcuri solare în Australia, Finlanda și Italia. La începutul exercițiului financiar 2024, va începe dezvoltarea primului proiect de stocare a energiei, Cameron Storage, în Texas, pentru care se lucrează deja din octombrie.

Sistemele de stocare a energiei presupun baterii reîncărcabile care pot stoca energie din diferite surse și o pot descărca atunci când este necesar. Acest sistem poate fi utilizat pentru a echilibra rețeaua electrică, pentru a furniza energie de rezervă și pentru a îmbunătăți stabilitatea rețelei.

În plus, Ingka Group va moderniza 150-200 de magazine IKEA, centre comerciale, depozite, centre de distribuție, birouri și alte clădiri cu încălzire și răcire din surse regenerabile pentru a-și reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Investiții vor avea loc până în 2030 în sediile existente, în timp ce toate noile magazine vor fi echipate din start cu sisteme de încălzire și răcire din surse regenerabile.

„Astăzi producem mai multă energie regenerabilă decât consumăm în cadrul operațiunilor noastre și mergem cu un pas mai departe cu angajamentul nostru de energie regenerabilă. Modernizarea clădirilor noastre cu încălzire și răcire din surse regenerabile este, de asemenea, un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Sunt mândru că investim în această direcție, pentru a ne asigura că avem o companie mai bună și o planetă mai bună pentru toți. Aceste investiții ne vor ajuta să ne îndeplinim angajamentele în materie de climă și să reducem emisiile în conformitate cu știința și cu Acordul de la Paris”, a subliniat Juvencio Maeztu.

Rezumatul anual și Raportul de sustenabilitate ale Grupului Ingka 2023 vor fi publicate în ianuarie 2024.

Sursa: Ikea.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi