DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Wood Awards 2023: Clădiri nominalizate pentru „utilizarea remarcabilă a lemnului”

Recomandate

Premiile Wood Awards, competiție anuală ce onorează excelența în design, meșteșug și inovație în domeniul lemnului, încep mâine. Evenimentul va avea loc la Galeria Oxo din Londra în perioada 20 – 23 septembrie 2023, în cadrul London Design Festival.

Nu mai puțin de 20 de nominalizări sunt la categoria Clădiri din lemn, premiul fiind acordat pentru „Utilizarea remarcabilă a lemnului în clădiri”.  

Printre nominalizările din această categorie se numără construcții interioare, proiecte private și publice, inclusiv acoperișul Westminster Hall, parte a Palatului Westminster – o emblemă a Marii Britanii.

Cea de-a doua categorie se referă la piese excepționale de mobilier. De la scaune, la instrumente muzicale sau chiar produse atipice din lemn – lustre, un bol sau un coș.

Wood Awards oferă o oportunitate unică de a vedea creativitatea, arta și ingeniozitatea pe care designerii, arhitecții și creatorii le investesc în creațiile lor bazate pe lemn. Proiectele expuse nu sunt doar mărturii ale priceperii umane, ci și memento-uri ale sustenabilității și a prieteniei față de mediu pe care lemnul le aduce în prim-plan.

London Design Festival este un eveniment major în calendarul designului care adună minți creative din întreaga lume pentru a sărbători inovația și designul în diverse forme. Prezența Wood Awards în cadrul acestui festival amplifică impactul și influența lor, permițând unui public mai larg să aprecieze frumusețea pe care lemnul o oferă.

Înființate în 1971, premiile au recunoscut în mod constant lucrări excepționale, de la mobilier personalizat și sculpturi până la minuni arhitecturale care împing limitele a ceea ce se poate realiza din lemn. Premiile stau ca mărturie a farmecului durabil al acestui material natural și a capacității sale de a îmbina tradiția cu modernitatea.

De asemenea, în anul 2022, Wood Awards au înființat un parteneriat special cu Material Matters, o platformă de renume care explorează relația dintre design, materiale și mediu. Această colaborare continuă și în acest an. Prin aducerea împreună a acestor două platforme influente, parteneriatul își propune să inițieze discuții despre utilizarea responsabilă a materialelor și sustenabilitate în lumea designului.

Într-o lume în care designul evoluează constant, Wood Awards rămân constante în celebrarea frumuseții și a calităților durabile ale lemnului. Competiția e susținută de: Compania Carpenters, Consiliul American pentru Exportul de Lemn și Timber Development UK.

Sursa: woodawards.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi