DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.3 C
București
26.2 C
Sibiu
28.5 C
Suceava
27.3 C
Covasna
31.3 C
Piatra Neamț
28.6 C
Braşov
26.5 C
Bistrița
31.4 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Ziua Internațională a Curățeniei: toate direcțiile silvice participă la acțiuni

Recomandate

Pe 18 septembrie 2021, voluntari din 175 țări sărbătoresc Ziua Internațională a curățeniei prin acțiuni de ecologizare și conștientizare a importanței pe care trebuie să o acordăm mediului. În această zi, 29 județe din România vor participa activ la acțiuni de ecologizare. Ministerul Mediului, prin Romsilva, este partener traditional al acestui eveniment.

Cei din Tulcea sunt deja mobilizați și pregătiți.

„Timpurile în care trăim ne arată că sigur nu am fost suficient de atenți cu mediul înconjurător iar planetă ne dă toate semnele că trebuie să schimbăm ceva în comportamentul nostru față de natură. Astfel de evenimente ne deschid ochii și vedem cam cât de grav arată situația, câte deșeuri sunt aruncate la întâmplare și cât de mult mai avem de lucru la a ne educa conștiința și a deveni responsabili față de acțiunile noastre”. a declarat Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea.

Primăria municipiului Tulcea a selectat câteva zone care vor fi ecologizate împreună cu reprezentanţii SC Servicii Publice, Garda Națională de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția Silvică și ARBDD. Se vor pune la dispoziție saci și mănuși pentru voluntarii care vor fi prezenți în Parcul de la Monumentul de pe Colnicul Hora, Parcul Victoria, Parcul Personalităților, Cartierul Vest zona Alunișului şi aleile din jurul străzii Spitalului.

Acţiuni de ecologizare şi în localităţile din judeţ

Voluntarii din zonele rurale pot lua legătura cu reprezentanții primăriilor pentru a se asigura că deșeurile sunt preluate de către operatorul de salubritate.

Direcția Silvică a Județului Tulcea cu 4 subunități va merge în zonele Stejaru, Cerna, Măcin și Tulcea împreună cu voluntari de la unitățile de învățământ din zonele respective.

Direcția Silvică Tulcea, unitate a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în calitate de partener alături de Asociația Let’s do it, România, va organiza în data de 18 septembrie 2021, prin subunitățile sale, acțiuni pentru implementarea proiectului „Ziua Națională de Curățenie”.

Evenimentul, realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, are ca scop curățarea mediului înconjurător de deșeuri, formarea conștiinței și familiarizarea cu grija ce trebuie acordată permanent mediului înconjurător.

Direcția Silvică Tulcea va acționa cu personal silvic de la toate cele opt subunități și voluntari reprezentanți ai diverselor categorii de vârste și profesii, parteneri tradiționali și iubitori ai pădurii, elevi și membri ai asociațiilor de copii, pe raza fondului forestier național și în zonele limitrofe, căi de circulație și zone de relaxare.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi