DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

6.6 C
București
2.2 C
Sibiu
5.4 C
Suceava
6.4 C
Covasna
6.2 C
Piatra Neamț
4.1 C
Braşov
6.2 C
Bistrița
8.3 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 22, 2024

63 de milioane USD pentru modernizarea unei fabrici de cherestea din Australia

Recomandate

Tasmania este cel mai mic stat al Australiei. Acesta ocupă teritoriul insulei cu același nume din sudul continentului. Populația statului este de circa 550.000 de locuitori.

Pentru că este un stat bogat în păduri, pentru că australienii sunt atenți cu exploatarea sustenabilă a lemnului, dar și pentru că cererea de lemn pentru locuințe va crește, guvernul local susține investițiile firmelor de prelucrare a lemnului.

Una dintre companiile din zonă, Timberlink, a început un proiect de modernizare a fabricii Bell Bay. Modernizările vor duce la extinderea fabricii de cherestea, la instalarea unui cuptor continuu suplimentar pentru uscarea lemnului și la modernizarea infrastructurii. De asemenea, va fi instalat un sistem de scanare pentru a identifica lemnul de înaltă calitate în timpul tăierii.

Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de investiții făcute de Timberlink în fabrica sa din Bell Bay, care susține aproximativ 600 de locuri de muncă directe și indirecte în regiune. „Este deosebit de plăcut să vedem o capacitate suplimentară de procesare în aval și de valoare adăugată instalată în Tasmania, ceea ce mărește profiturile pentru statul nostru și ajută la creșterea de noi locuri de muncă și oportunități”, se arată într-un comunicat de presă al guvernului.

Valoarea investiției este de 63 de milioane de dolari. Proiectul este de așteptat să crească materialul lemnos fabricat pe șantier cu peste 50% și să creeze aproximativ 25 de locuri de muncă în timpul construcției și alte 50 de noi locuri de muncă prin lanțul valoric, odată ce va fi pus în funcțiune.

Cifra de afaceri a sectorului forestier din Tasmania este de 1,2 miliarde de dolari pe an. Sectorul asigură peste 5.700 de locuri de muncă directe și indirecte, din care multe sunt în zone rurale.

Pentru guvernul local din Tasmania, dar și pentru guvernul federal al Australiei, creșterea sectorului forestier și a industriei de prelucrare a lemnului reprezintă o prioritate în condițiile în care există o cerere tot mai mare pe piață.

Prin urmare, guvernul local din Tasmania susține în mod direct investiția locală, punând la dispoziție 3,5 milioane de dolari prin Programul de granturi pentru dezvoltare comunitară al Departamentului de Infrastructură, Transport, Orașe și Dezvoltare Regională al Guvernului Federal.

În cadrul acestui proiect de modernizare, Timberlink va construi la Tarpeena, în sudul Australiei, o linie de fabricație nouă pentru cherestea laminată (CLT și GLT). Va fi o unitate de producție de ultimă generație.

„NeXTimber by Timberlink ne plasează în fruntea silviculturii integrate și a prelucrării de rășinoase în Australia. Se va produce gama NeXTimber, provenit din plantații locale de pin certificate. Astfel, conexiunea de la sămânță la structură va da clienților un nivel unic de certitudine a aprovizionării”, a declarat Ian Tyson, directorul executiv al companiei.

În prezent, aproximativ jumătate din cheresteaua prelucrată în Australia este importată.

Sursa: grants.gov.au, premier.tas.gov.au

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi