DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

9 C
București
14.2 C
Sibiu
5.3 C
Suceava
14.4 C
Covasna
12.4 C
Piatra Neamț
11.6 C
Braşov
16.5 C
Bistrița
15.1 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 29, 2024

Hoț de lemne devenit „activist”, condamnat de Curtea de Apel Suceava

Recomandate

Curtea de Apel Suceava a menținut decizia Judecătoriei Rădăuți și l-a condamnat pe un hoț de lemne devenit „activist” la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj”. Potrivit ziardesuceava.ro, termenul de supraveghere stabilit este de doi ani. Pe parcursul termnului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Rădăuți sau a Primăriei Izvoarele Sucevei. Inculpatul, Vasile Buceac, este obligat să îi plătească victimei suma de 3.000 de lei, cu titlul de daune morale. Decizia este definitivă.

Povestea este următoarea: La data de 30 decembrie 2015, în jurul orei 22.00, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Brodina se afla în cantonul silvic de care este răspunzător. La un moment dat, acesta a observat o autoutilitară care s-a oprit la circa 100 – 150 de metri de sediul cantonului. Din autoutilitara respectivă au coborât mai multe persoane, care au început să încarce niște lemne de foc care erau stivuite în zonă.

Pădurarul s-a dus spre autoutilitara menționată și în timp ce se apropia, l-a recunoscut pe proprietar.

Conform pădurarului, în timp ce vorbea cu proprietarul mașinii, a fost lovit în spate și în zona feței cu pumnul de către Vasile Buceac. În urma loviturilor încasate, victima a căzut în albia pârâului aflat în apropiere. După ce s-a ridicat de jos, victima s-a dus la autoutilitară, a luat cheia de contact și a fugit spre pădure. Până să ajungă la cantonul silvic, pădurarul a sunat la 112 și a sesizat cele întamplate.

Pădurarul a spus că atunci când a ajuns la cantonul silvic, Vasile Buceac a început să îl amenințe și să îl înjure. Vizat de mesajele individului a fost atât pădurarul, cât și familia acestuia. 

Conform certificatului medico-legal, pădurarul a avut nevoie de 3 – 4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Ulterior, pădurarul a vrut să își retragă plângerea, dar infracțiunea rămâne: retragerea plângerii prealabile cu privire la această faptă nu are niciun efect în privința tragerii la răspundere penală a autorului.

Buceac a mai încercat de două ori să obțină lemn fără acte de la pădurar și, când a fost refuzat, a început să filmize fondul forestier aflat în gestiunea pădurarului și să posteze pe Facebook clipuri și texte în care îl acuza pe acesta de diverse ilegalități. I-a filmat cu drona și casa și împrejurimile, precizându-i pădurarului că va sta „pe capul lui”.

Sursa și detalii: ziardesuceava.ro

Foto: Portal Just

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi