DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

A început construcția unui zgârie-nori din oțel și lemn, în Sydney

Recomandate

Firme de construcții din Japonia și Australia au început să lucreze la un zgârie-nori de 182 de metri înălțime în centrul orașului Sydney, într-o colaborare din care va rezulta cea mai înaltă clădire hibrid din lume, „Atlassian Central”.

Obayashi Corp., cu sediul în Tokyo, și Built Pty Ltd., cu sediul în Sydney, intenționează să finalizeze construcția „Atlassian Central” cu 39 de etaje în 2026. Va găzdui birouri, spații de cazare și puncte de vânzare cu amănuntul.

Companiile urmăresc să reducă emisiile de dioxid de carbon în timpul construcției cu 50% sau mai mult, în comparație cu un proiect de construcție convențional și să opereze în întregime cu energie regenerabilă.

De la etajul șapte în sus va avea o structură hibridă din lemn care constă dintr-o combinație de cadre de oțel și cherestea laminată încrucișată sau un produs din panouri din lemn realizat din straturi lipite de cherestea. Lemnul emite mai puțin CO2 în producție, este mai ușor în comparație cu betonul și poate fi reciclat pentru alte utilizări, spun japonezii.

Betonul armat va fi folosit sub etajul al șaptelea, inclusiv subsolul, au spus cei doi constructori.

„Nimic din acest proiect nu este tipic”, a spus CEO-ul Built și Managing Director Brett Mason într-un comunicat de presă al companiei.

„A fost proiectat și dezvoltat pentru a fi o dovadă despre cum ar trebui să arate viitorul clădirilor care au un impact redus asupra mediului atât în construcție, cât și în exploatare.”

În Japonia, Obayashi a pus accentul în ultimii ani pe construcția de clădiri din lemn cu emisii scăzute de CO2 și a sporit utilizarea de cherestea.

În martie, firma japoneză a finalizat o clădire de 11 etaje și 44 de metri înălțime în Yokohama, lângă Tokyo, cea mai înaltă din țară care are principalele sale componente structurale, cum ar fi coloanele, podelele și pereții, toate din lemn.

Obayashi „țintește să realizeze o societate durabilă prin extinderea și promovarea utilizării resurselor reciclabile, cum ar fi lemnul și materialele din lemn”, a spus Obayashi, adăugând că va aborda provocările sociale precum atingerea neutralității carbonului.

În 2016, Obayashi și Built au semnat un parteneriat strategic pentru a coopera pe anumite oportunități de construcție la scară largă în Australia.

Sursa: kyodonews.net, skyscrapercenter.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi