DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

7 C
București
12.2 C
Sibiu
5.4 C
Suceava
7.5 C
Covasna
5.7 C
Piatra Neamț
6.9 C
Braşov
12.8 C
Bistrița
10.7 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 29, 2024

Pierdere pentru Facultatea de Silvicultură Brașov: Profesorul Ilie Popescu a încetat din viață

Recomandate

Unul dintre cei mai respectați ingineri silvici din România, dascăl de prestigiu, titular al catedrei de Mecanizarea licrărilor silvice, prof. univ. Ilie Popescu, a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de Facultatea de Silvicultură Brașov.

Profesorul universitar Ilie Popescu se născuse 15 februarie 1935. A urmat cursurile Facultății de Silvicultură din Brașov între 1953 și 1958. După absolvire a lucrat doi ani la întreprinderea forestieră din Sebeș-Alba.

De aici avea multe amintiri, după cum a povestit pentru forestmania.ro unul dintre colegii regretatului inginer, prof. Arcadie Ciubotaru.

„Era un om foarte corect, atât cu studenții, cât și cu toți ceilalți. Era meticulos, era puțin mai introvertit, era politicos, dar mai ales foarte corect. A format multe generații, inclusiv doctori în silvicultură. Povestea des despre experiențele din producție la fabrica de la Sebeș, cum era pe atunci… Cum veneau buștenii pe apă până la baraj și cum se practica ceea ce numea „plutărit sălbatic”. Profesorul Popescu a fost titular la Mecanizarea lucrărilor forestiere, cu precădere în pepiniere. Avea un curs deosebit, atingând absolut toate etapele, de la pregătirea ternului, la arături, apoi la întreținerea culturii”.

„Din 1960, Ilie Popescu s-a alăturat corpului profesoral al Facultății de Silvicultură din Brașov, fiind titularizat la disciplina de Mecanizarea lucrărilor silvice. A parcurs toate treptele ierarhiei universitare, obținând titlul de profesor în 1995.

A contribuit la formarea a zeci de generații de ingineri silvici și a îndrumat doctoranzi începând cu anul 2004.

Va râmâne în memoria noastră ca un profesionist în domeniul mecanizării lucrărilor silvice și un bun coleg.

Înmormântarea va avea loc marți, ora 12.00, la Biserica Adormirea Maicii Domnului de pe Str. Bisericii Române din Brașov.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este anunțul colegilor săi de la Facultatea de Silvicultură Brașov.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi