DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

18.3 C
București
15.2 C
Sibiu
14.8 C
Suceava
12.5 C
Covasna
12.5 C
Piatra Neamț
13.5 C
Braşov
12.6 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Acuzații grave: Ikea cumpără încă lemn din Rusia, în pofida angajamentelor

Recomandate

Ikea continuă să-şi procure lemn din Rusia, chiar dacă a făcut o promisiune publică potrivit căreia va opri comerţul cu Moscova în urma războiului din Ucraina, a anunţat publicaţia suedeză Aftonbladet.

Ei citează schimburi de email-uri interne între directorii de achiziţii ai celui mai mare retailer de mobilier din lume, transmite Bloomberg.

Reprezentanţii Ikea nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

La începutul lunii martie, compania suedeză anunţa că întrerupe operaţiunile din Rusia şi Belarus, inclusiv toate importurile şi exporturile cu aceste ţări.

Proprietarul magazinelor IKEA, Ingka Group, a prelungit perioada în care îi va plăti pe cei aproximativ 12.000 de angajaţi din Rusia cu trei luni, până în august, şi ar putea continua să plătească lucrătorii şi după aceea.

Cel mai mare brand de mobilă din lume a anunţat la începutul lunii martie că va închide temporar magazinele şi va întrerupe aprovizionarea în Rusia, invocând întreruperea lanţului de aprovizionare şi condiţiile comerciale dificile din cauza războiului.

La acel moment, compania a spus că tot personalul afectat va fi plătit, în ruble, cel puţin până în luna mai.

„Am reuşit să prelungim acest lucru la şase luni. Continuăm să monitorizăm, să analizăm, să ne uităm la ceea ce se întâmplă şi vom lua decizii pe măsură ce mergem mai departe”, a declarat Tolga Oncu, managerul de retail al Ingka, pentru Reuters.

Sursa: Agerpres

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi