DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

9 C
București
14.2 C
Sibiu
5.3 C
Suceava
14.4 C
Covasna
12.4 C
Piatra Neamț
11.6 C
Braşov
16.5 C
Bistrița
15.1 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 29, 2024

Adio, vagoane! Forestierii au acum un „mini-hotel” pe șasiu pe care îl pot duce lângă parchet!

Recomandate

O firmă din Sibiu a acceptat provocarea unui șef de direcție silvică și a produs un mic „hotel” pe roți destinat exclusiv lucrătorilor silvici din parchetele în exploatare. Așa că putem spune „Adio!” vagoanelor, acum existând o alternativă mai mult decât decentă pentru odihnă.

„Este prima generație ForestMobile: complet autonom electric, cu panouri fotovoltaice, complet izolat anti-foc, clasa A1, off-road, senzori monoxid de carbon cu alarmă, încălzire și gătit pe lemne”, a explicat Florin Ianul pentru forestmania.ro.

Ce-i drept, toți forestierii urăsc vagoanele, iar generația tânără nici nu vrea să audă de ele. Acum se cere cazare la pensiune sau în localitatea cea mai apropiată de parchet, la gazdă. Totuși, mai sunt încă firme de exploatare care își cazează echipele în vagoane.

„Este și normal să nu vrei în vagoane!”, spune Florin Ianul. „Noi am încercat să facem un dormitor mobil. E autonom, este o structură metalică atașată de un șasiu, îmbrăcată cu panouri neinflamabile. Înăuntru are senzori pentru monoxid de carbon, are panouri fotovoltaice cu protecție la crengi care asigură încărcare la lumină. E ca o pensiune pe roți pe care o tragi și o pui oriunde în pădure”, mai explică antreprenorul.

Ce e interesant e că în „dormitor” e și o sobă cu plită, care se încălzește cu lemne, că doar e pentru forestieri. Micuțul hotel pe roți are și spații de depozitare, atât în interior și exterior. Și, important, este o „caravană” omologată de Registrul Auto Român.

Florin Ianul și echipa sa reprezintă firma Modular Plus, care produc containere modulare personalizate, dar și drumuri modulare.

„Suntem o organizație românească, formată din oameni dedicați care, dupa ce am câștigat o mare experiență în Europa, am revenit acasă pentru a construi cea mai frumoasă companie de construcții modulare.  Filozofia noastră nu este aceea de a încerca să vindem o anumită soluție tehnică, ci de a crea cele mai bune soluții personalizate pentru proiectul clientului”, spune Ianul.

Mai multe despre firma lor, AICI.

Mai multe articole

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi