Amendă uriasă și 6 luni de închisoare pentru cei care se apropie de arborele Hyperion

0
530

Apropierea de cel mai înalt arbore din lume a fost în mod oficial interzisă, după ce mai multe rânduri de bloggeri de călătorie au devastat vegetația din jurul acestuia, anunță Euronews Green. E vorba despre un Sequoia de coastă de 115,92 metri înălțime, cunoscut sub numele de „Hyperion” și situat în Parcul Național Redwood din California, SUA.

Pentru că se află departe de intrarea în parc, accesul la arbore este practic inaccesibil prin poteci, ceea ce înseamnă că vizitatorii trebuie să-și facă drum prin tufe și arbuști pentru a ajunge la el.

Acum, oricine este găsit în apropierea lui riscă până la șase luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari.

„Hyperion este situat în afara traseului, într-o vegetație densă și e nevoie de o… defrișare a tot ce e în cale pentru a ajunge la el”, au spus cei de la Parcul Național Redwood din California. Într-un avertisment adresat publicului, au subliniat: „Ca vizitatori, trebuie să decideți dacă veți face parte din conservarea acestui peisaj unic sau veți fi parte din distrugerea lui?”

„În ciuda călătoriei dificile, popularitatea crescută datorită bloggerilor, scriitorilor și site-urilor a dus la devastarea habitatului din jurul Hyperion”, au declarat oficialii parcului.

Rădăcinile acestor arbori cresc aproape de suprafață, ceea ce înseamnă că sunt vulnerabili. Pe de altă parte, vârsta lor îi face deosebit de sensibili.

„Deși ați putea gândi că sunteți doar o singură persoană care nu poate face rău, fiți siguri că mii de alți oameni gândesc la fel când fac drumeții în afara traseului. Chiar și un singur vizitator poate avea un impact devastator asupra habitatului din jur”, spun angajații, care mărturisesc că au găsit și gunoi – tot felul de resturi – aruncate de oameni în acea zonă.

Pentru a descuraja apropierea, administratorii spun că nici nu merită să riști amenda sau chiar închisoarea pentru a-l vizita pe Hyperion întrucât este greu de văzut de la bază, iar trunchiul nu este atât de impresionant.

Parcul Național Redwood din California găzduiește unii dintre cei mai înalți arbori din lume. Din 2006, Hyperion este oficial cel mai înalt, conform Guinness World Records.

Arborii de aici cresc atât de mari din cauza condițiilor unice. Cantitățile mari de ploaie, ceața densă și clima temperată contribuie la dezvoltarea lor. Acești arbori trăiesc o perioadă incredibil de lungă, Hyperion fiind estimat a avea între 600 și 800 de ani.

Sursa: Euronews

Foto: Redwood National Park

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.