DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

0.4 C
București
-3.8 C
Sibiu
-3.1 C
Suceava
-2.5 C
Covasna
-2.4 C
Piatra Neamț
-1.8 C
Braşov
-5 C
Bistrița
-1.9 C
Râmnicu Vâlcea
joi, noiembrie 30, 2023

Americanii au marcat „Săptămâna națională a produselor forestiere”

Recomandate

O tradiție stabilită încă din 1960 în SUA a fost transpusă într-o Proclamație semnată zilele trecute de președintele Biden. Astfel, acesta a stabilit că între 15 și 21 octombrie să fie celebrată Săptămâna Națională a Produselor Forestiere.

„Eu, Joseph R. Biden JR., președintele Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorității care mi-a fost conferită de Constituție și de legile Statelor Unite, proclam, prin prezenta, perioada de la 15 octombrie până la 21 octombrie 2023, ca Săptămâna Națională a Produselor Forestiere. Îndemn poporul Statelor Unite să mi se alăture în recunoașterea celor responsabili pentru administrarea frumoaselor peisaje împădurite ale Națiunii noastre.

Administrația mea lucrează, de asemenea, pentru a crea mai multe oportunități pentru producătorii de produse forestiere americane. Cu o combinație de finanțare din Legea infrastructurii bipartizane și Legea de reducere a inflației, administrația mea sprijină afacerile care promovează conservarea pădurilor și creează locuri de muncă – acordând milioane de dolari prin programele de granturi pentru inovații din lemn, lemn local și asistență pentru infrastructură pentru produse din lemn. Aceste inițiative extind utilizarea durabilă și inovatoare a produselor din lemn și a deșeurilor din lemn pentru a produce energie regenerabilă, consolidează piețele emergente ale lemnului și susțin managementul durabil al pădurilor”, se arată în Proclamația semnată de președintele SUA.

Respectarea acestei tradiții datează din 13 septembrie 1960, când Congresul a adoptat o rezoluție comună care prevedea instituirea unei Săptămâni Naționale a Produselor Forestiere anuale care să fie organizată în săptămâna care începe cu a treia duminică a lunii octombrie.

Președintele Eisenhower a semnat prima proclamație două zile mai târziu, cerând poporului Statelor Unite „să respecte săptămâna care începe la 16 octombrie 1960 ca Săptămâna Națională a Produselor Forestiere, cu activități și ceremonii menite să concentreze atenția asupra importanței pădurilor noastre și produselor forestiere pentru economia și bunăstarea Națiunii.”

Potrivit unei asociații profesionale, „Săptămâna Națională a Produselor Forestiere este un moment în care să recunoaștem importanța pădurilor și a produselor forestiere în viața noastră de zi cu zi. De la produse de bază, la tehnologia de generație următoare, produsele forestiere ne reduc dependența de materiale plastice și combustibili fosili și creează un model pentru un mediu construit care este ancorat în materiale naturale, regenerabile și pozitive pentru mediu.

Deci, fie că lucrați în acest sector, fie că vă pasă de comunitatea dvs. sau pur și simplu împărtășiți o pasiune pentru păduri și aer liber – aveți motive să sărbătoriți. Săptămâna aceasta este pentru voi. Alăturați-vă nouă pentru a fi #forestproud în săptămâna #nationalforestproducts și nu numai”, transmite portalul Oregon Women in Timber.

Sursa: whitehouse.gov, orwit.org

Foto: US Department of Agriculture

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi