DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.1 C
București
19.1 C
Sibiu
21.9 C
Suceava
18.6 C
Covasna
18.8 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18 C
Bistrița
22 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Anunț trist al Facultății de Silvicultură Brașov: Profesorul Ion Florescu a încetat din viață

Recomandate

Cu profundă durere vă anunțăm trecerea la cele veșnice a profesorului Ion Florescu, au anunțat cei de la Facultatea de Silvicutură și Exploatări Forestiere Brașov.

Ion Florescu s-a născut în 12 februarie 1933, în satul Izvorul Aseneștilor, din județul Mehedinți. A urmat între 1952 și 1957 cursurile Facultății de Silvicultură din Brașov, pe care a absolvit-o cu diplomă de merit. Și-a început activitatea profesională la Ocolul Silvic Băile Herculane, devenind apoi cercetător științific la Stațiunea INCEF Sinaia, îmbrățișând, în final, cariera universitară la disciplina de Silvicultură din cadrul Universității din Brașov.

Între 1990 și 1992 a fost ales în funcția de decan al Facultății de Silvicultură și exploatări forestiere. În semn de recunoaștere a realizărilor profesionale și științifice a fost ales membru titular al Academiei de Știinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Șișești” în anul 2000.

„Profesorul Ion Florescu va rămâne în memoria noastră ca un bun coleg și un dascăl devotat școlii de silvicultură de la Brașov, pe care a servit-o cu deplin profesionalism. Dl. Profesor lasă un gol imens în inimile zecilor de generații de ingineri silvici, cărora le-a inspirat dragostea pentru pădurile României”, se mai arată în comunicatul facultății.

Priveghiul va fi marți, 23 noiembrie, la ora 17:00 iar înmormântarea miercuri, 24 noiembrie, la ora 12:00, la Biserica Cuvioasa Parascheva, str. Hărmanului 71.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi