DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
30.2 C
Sibiu
26.4 C
Suceava
28.8 C
Covasna
25.7 C
Piatra Neamț
28.3 C
Braşov
25.7 C
Bistrița
28.6 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

ASFOR în dialog cu Romsilva, Ministerul Mediului și universitari. Tema: predictibilitatea

Recomandate

Asociația Forestierilor din România – ASFOR organizează mâine, la Bușteni, un eveniment la care vor participa atât reprezentanți ai industriei, cât și factori de decizie. Discuțiile au ca temă centrală „Predictibilitatea. Nu se poate să se poată?”

Pe lista de invitați ai ASFOR figurează reprezentanți ai Ministerului Mediului, Romsilva (directorul general George Mierliță) și ai Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov.

„Lipsa înțelegerii, lipsa viziunii și lipsa unui consens cât mai larg cu privire la principiile de dezvoltare a politicii forestiere naționale ne-au adus doar deservicii și complicații. Aceasta este problema centrală a sectorului forestier, care a generat toate dificultățile pe care le avem astăzi, inclusiv lipsa predictibilității.

Așa s-a ajuns să fie peste o sută de acte normative care reglementează modul de gestionare a pădurilor, adică un volum imens de reguli și proceduri. Anual, mai apar cam două duzini de acte normative care modifică și completează cadrul actual”, spune președintele ASFOR, Ciprian Dumitru Muscă, în cel mai recent editorial din Meridiane Forestiere. Este, de altfel, punctul de plecare în dialogul organizat la Bușteni, întrucât multitudinea de legi, HG-uri și OUG-uri afectează bunul mers al sectorului forestier și silviculturii în general.

O altă temă aflată pe agendă este Strategia Forestieră Națională.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi