DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

15 C
București
14 C
Sibiu
14.5 C
Suceava
12.7 C
Covasna
15.1 C
Piatra Neamț
9.6 C
Braşov
10.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
joi, mai 23, 2024

Australia investește masiv în reciclarea hârtiei. „Din gunoi, înapoi pe raft”

Recomandate

Primul ministru și ministrul Mediului din Victoria, Australia, au luat parte la inaugurarea unei noi fabrici din grupul Visy, unde va fi folosită „cea mai avansată tehnologie de reciclare a hârtiei din lume”. Vorbim despre o investiție de 42,5 milioane de dolari care va prelucra anual încă 180.000 de tone de hârtie și carton de la depozitele de deșeuri.

Președintele executiv al Visy, Anthony Pratt, afirmă că locuitorii din Victoria „pot acum să recicleze cutiile de pizza fără griji”, subliniind că noua investiție face parte din angajamentul Visy de a investi 2 miliarde de dolari australieni în următorul deceniu pentru a reduce depozitele de deșeuri, a diminua emisiile și a crea mii de locuri de muncă în fabrici „verzi”.

„Știm că reciclarea și remanufacturarea sunt excelente pentru mediu, sunt excelente pentru economie. Și, trebuie să spun, sunt de asemenea excelente pentru liniștea mea de duminică seara acasă, deoarece, până acum, o sursă semnificativă de dezbatere în jurul mesei din bucătărie într-o duminică seara era ‘Poate cutia de pizza merge la reciclare?”, a spus ministrul Tanya Pilbersek.

Modernizarea include instalarea unui sistem Drum Pulper. Proprietarii fabricii spun că orice bucățică de hârtie de pe marginea drumului din Victoria poate fi de-acum reciclată în noi ambalaje, conform principiului „din gunoi, înapoi pe raft”.

„ Am închis cu adevărat bucla în ceea ce privește reciclarea hârtiei și cartonului. Așa că puneți cutia de pizza folosită în coșul de reciclare și vom face o altă cutie din ea. Dar nu putem face aceste schimbări fără acțiunea guvernului și le mulțumesc pentru dedicare”, a punctat Anthony Pratt.

Australian Financial Review raportează că proiectul este susținut în urma unei co-investiții de 24 de milioane de dolari din partea guvernelor federal și victorian, Visy contribuind cu restul de 18,5 milioane de dolari.
Victoria urmează să lanseze în noiembrie mult-așteptatul program de returnare a ambalajelor, cu 10 cenți pentru fiecare cutie goală, sticlă mică și carton predate într-un punct de colectare.

Visy are o prezență globală și operează în mai multe țări, furnizând soluții de ambalare și reciclare pentru diverse industrii, cum ar fi alimentația, băuturile, produsele farmaceutice, electronicele și multe altele. Compania este cunoscută pentru angajamentul său față de sustenabilitate și mediu, lucrând pentru a contribui la crearea unui viitor mai verde și mai curat.

Sursa: woodcentral.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi