Bazin de înot la Sâncrăieni, cu suprastructură din lemn lamelar

0
726

Compania Națională de Investiții (CNI) a semnat azi contractul de finanțare cu Primăria Sâncrăieni (Harghita) pentru construirea unui bazin de înot didactic. Acesta va fi dat în folosință într-un an și jumătate și va fi destinat atât copiilor, pentru lecții de înot, cât și adulților, care se pot recrea după antrenamentele celor mici.

Proiectul este unul tip al CNI, astfel de bazine didactice fiind construite deja în multe orașe din țară, iar numărul lor crește. Ce au în comun însă este utilizarea lemnului. CNI lasă la latitudinea autorității locale metoda de construire și materia primă folosită. Astfel că, în unele orașe, bazinul este construit integral pe structură din lemn, în altele are infrastructura și structura din beton armat, suprastructura fiind din lemn lamelar. Tavanele însă – drepte sau cu boltă – sunt realizate din CLT.

Contactat de forestmania.ro primarul din Sâncrăieni a spus că urmează să discute mai detaliat cu constructorul, în zilele următoare despre proiect. „Este un centru care nu va deservi doar Sâncrăieni, ci alte 10 localități în jur. Sunt 10 sate, 10 UAT-uri, iar bazinul este pentru copiii din toate aceste comunități. Este un proiect mult așteptat, pentru că micuții vor putea face sport la ei acasă, nu trebuie să mai plece la distanțe mari pentru bazin”, ne-a spus primarul Ernő Székely.

Pe lângă piscină, centrul va avea și dușuri, vestiare și toalete. Va fi o clădire prietenoasă cu mediul, întrucât 50% din energia necesară va proveni din surse regenerabile. Lângă piscină va fi construită o parcare de 40 de locuri. Valoarea contractului este de 23 de milioane de lei, a anunța ministrul Dezvoltării, Attila Cseke.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.