Bencomp, cel mai mare producător de lemn compozit, își extinde capacitatea de producție

0
522

Producătorul de lemn compozit, Bencomp a încheiat 2021 cu o creștere de 70% a cifrei de afaceri, la un total de aproape 28 de milioane de lei, adică circa 5,6 milioane de euro, anunță economica.net. Pentru acest an, compania se așteaptă la o creștere de 50%.

Bencomp a început în urmă cu zece ani producția de lemn compozit, un material hibrid, din care mai mult de jumătate este realizat din deșeurile rezultate din urma procesului de prelucrare a lemnului, iar restul din plastic reciclat.

Investiția în fabrica de la Buzău depășește șase milioane de euro, iar compania lucrează deja la creșterea capacității de producție.

„Avem în derulare un proiect cu fonduri europene prin care vom crește capacitatea de producție cu 50%. Estimăm că implementarea proiectului va dura aproximativ un an. Investiția se ridică la 9,63 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 4,78 milioane de lei. În cadrul acestei proiect de investiţii, sunt şi măsuri de îmbunătăţire a calităţii mediului înconjurător şi de asigurare a egalităţii de şanse şi tratament”, spun repezentanții firmei.

Proprietarul mai spune că nu are în calcul deschiderea unei noi unități de producție, dar există planuri pentru deschiderea unei fabrici pentru producția de făină de lemn și brichete de lemn la Arad.

Articolul complet, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.