DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

18.3 C
București
15.2 C
Sibiu
14.8 C
Suceava
12.5 C
Covasna
12.5 C
Piatra Neamț
13.5 C
Braşov
12.6 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Brăduții în ghivece care au împodobit casele timișorenilor de Sărbători vor fi replantați

Recomandate

Curtea uneia dintre casele de la Muzeul Satului Bănățean s-a transformat în ultimele săptămâni într-o mică pepinieră forestieră, grație timișorenilor care nu și-au aruncat brăduții cumpărați de Sărbători, arată opiniatimișoarei.ro.

„Avem aproximativ 40 de brăduți aduși de timișoreni. Inițiativa aceasta a fost excepțională, nu doar gândindu-ne la mediu, ci pur și simplu gândindu-ne și la acești brăduți care, altfel, ar fi ajuns undeva pe foc sau undeva aruncați pur și simplu”, a spus Dan Radosav, director al Muzeului Satului Bănățean.

Odată ce vremea se va încălzi, iar pământul se va dezgheța, arborii vor fi duși pe un teren din județ, care va fi identificat de Romsilva, și urmează să fie plantați.

Ideea strângerii brăduților a aparținut reprezentanților Consiliului Judetean Timiș, care încă de dinainte de Sărbători le-au transmis timișorenilor că, dacă vor cumpăra brăduți la ghiveci în acest an, îi așteaptă ca după Revelion să-i aducă la Muzeul Satului, ca să-i salveze. Mai mult, au anunțat că își doresc ca această acțiune să devinaă una tradițională și să se repete în fiecare an.

„Recomandarea noastră, pentru cei care vor să aducă anul viitor, este să nu le taie vârful pentru că asta este important pentru brad, să aibă vârful de creștere. Arată foarte bine, noi i-am mai îngrijit, i-am mai udat când nu a fost ploaie și așteptăm vremea potrivită să îi putem replanta”,

Timișorenii care au adus brăduții la Muzeul Satului Bănățean pot participa și ei la plantarea arborilor în primăvară.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi