Brașov: Sesiune de comunicări științifice studențești pe teme silvice

0
245

Cea de-a VII-a ediție a Sesiunii naționale de comunicări științifice în silvicultură și protecția mediului are loc pe 3 și 4 iunie, la baza didactică Sânpetru a Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov.

La eveniment, organizat de Facultățile de Silvicultură Brașov și Suceava, iau parte studenți din centrele universitare care au facultăți de silvicultură și care vor prezenta un proiect pe care l-au conceput sub îndrumarea unui profesor coordonator.

„Este important să promovăm astfel de evenimente în rândul studenților noștri și faptul că suntem deja la a șaptea ediție arată că interesul lor este destul de mare, ceea ce ne bucură”, a declarat pentru forestmania.ro prodecanul de la Silvicultură Brașov, Florin Hălălișan.

Coordonatorii acestor conferințe sunt șef lucr. dr. ing. Gabriela Isaia (Facultatea de Silvicultură Brașov) și Leonard Duduman (Facultatea de Silvicultură Suceava). Partener în proiect este și Asociația Forestierilor din România – ASFOR.

În cadrul sesiunii de comunicări, studenții și masteranzii de la Silvicultură prezintă lucrări pe diverse teme. De exemplu, la una dintre edițiile anterioare, au aburdat subiecte de entomologie forestieră, silvicultură, botanică, studiul lemnului, exploatări forestiere, dendrometrie și inventarul forestier, vânătoare, genetică, GIS. Pe lângă prezentările propriu-zise, ei ocazia să-și împărtășească experiențele, cunoștințele și munca, să învețe lucruri noi și să-și cristalizeze perspectiva asupra silviculturii și a mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.