DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Camerele video furate de la OS Rastolița de doi hoți mascați, reinstalate

Recomandate

Direcția Silvică Mureș a înlocuit, la finalul săptămânii trecute, camerele de monitorizare furate din cadrul Ocolulului Silvic Rastolița.

Potrivit unui comunicat al regiei, persoane mascate au sustras la începutul săptămânii, două camere video de monitorizare, din care una de tipul LPR, care identifică numerele de înmatriculare a autovehiculelor, acestea fiind montate împreuna cu alte camere video pe mai multe drumuri forestiere administrate de Ocolul Silvic Rastolița, pentru supravegherea transporturilor de masă lemnoasă și urmărirea trasabilitatii lemnului recoltat din pădurile administrate de Direcția Silvică Mureș. 

Alte două incidente similare au fost înregistrate în trecut la Direcția Silvică Mureș, la ocoalele silvice Lunca Bradului și Făncel, camerele de monitorizare fiind acoperite cu vopsea.

Direcția Silvică Mureș a instalat în urmă cu doi ani sisteme de monitorizare LPR pe drumurile forestiere din zece bazinete forestiere, pentru a urmări transporturile de masă lemnoasă și a preveni tăierile ilegale din aceste păduri. 

Acest sistem de monitorizare a fost implementat deja la nivelul mai multor direcții silvice din cadrul Regiei Nationale a Pădurilor – Romsilva, urmând să fie extins în viitorul apropiat la nivelul tuturor ocoalelor silvice de stat. 

Sistemele de monitorizare video vor fi conectate, prin investiții din Programul Național de Redresare și Reziliență, la sistemul informatic SUMAL 2.0, care urmărește materialul lemnos, urmând să monitorizeze în timp real transporturile de masă lemnoasă și să emită automat alerte în cazul unor transporturi fără avize.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naturale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Sursa: Romsilva

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi