DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25.6 C
București
22.9 C
Sibiu
23.7 C
Suceava
23.7 C
Covasna
22.2 C
Piatra Neamț
22.9 C
Braşov
21.9 C
Bistrița
14 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Cea mai mare clădire din CLT din Los Angeles: va fi un „simbol architectural și ecologic”

Recomandate

O clădire de 5 etaje construită din CLT (cross laminated timber) va fi dată în folosință în luna august. Este cea mai mare clădire din lemn din LA despre care constructorii spun că va duce la o reducere estimată de 1357 de tone de carbon, în comparație cu metodele tradiționale de construcție. Ceea ce echivalează cu scoaterea din trafic a 287 de mașini timp de un an!

Luna aceasta continuă instalarea a ceea ce vor fi 82.000 de metri pătrați de panouri CLT în structura hibridă din lemn dezvoltată de Redcar LTD, proiectată de LEVER Architecture și construită de Shawmut Design and Construction.

Clădirea de birouri și vânzare cu amănuntul este un nou prototip de birou cu gândire ecologică, cu o curte verticală cu grădină, realizată de renumita firmă de arhitectură peisagistică James Corner Field Operations.

Echipa a colaborat pentru a crea o clădire care îmbină perfect birourile și exteriorul prin spații de circulație în aer liber, o punte pe acoperiș și balcoane. Integrând o fostă piață interioară cu două etaje, 843 N Spring este un model pentru proiectarea durabilă a unei clădiri de birouri prin încorporarea unei matrice fotovoltaice pe acoperiș, cu peste 200 de standuri pentru biciclete și stații de încărcare pentru vehicule electrice și materiale bio în interior și în exterior, un peisaj irigat de un rezervor de 15.000 de galoane care captează apa de ploaie.

Cartierul în care se ridică noua clădire este unul dintre cele mai vechi din Los Angeles, cu unele construcții datând de la sfârșitul anilor 1800. Cartierul are una dintre cele mai mari concentrații de noi dezvoltări rezidențiale multifamiliale din oraș și a devenit unul dintre centrele culinare ale regiunii – recent etichetat drept „Cel mai interesant loc în care poți mânca din Los Angeles” de către New York Times.

Implicarea Redcar în Chinatown a început în 2014, când a achiziționat 759 N Spring St, la doar un bloc la sud de 843 N Spring St. Proprietatea este acum închiriată integral de gigantul rețelelor sociale, Meta și compania de publicitate digitală Contend Media.

„Redcar este încântată să aducă în Los Angeles această clădire iconică din punct de vedere arhitectural și ecologic. Aceasta a fost o oportunitate grozavă de a se potrivi cu peisajul stradal existent și de a face legătura cu restul orașului prin metrou. Ne implicăm în acest cartier și așteptăm cu nerăbdare creșterea continuă a locurilor de muncă și colaborarea cu comunitatea”, a declarat Jim Jacobsen, președinte și CEO la Redcar LTD.

Proiectată special cu scopul de a depăși granițele designului pe bază de lemn, noua clădire este una dintre primele construcții de birouri majore din lemn stratificat încrucișat (CLT) din Los Angeles. Este un sistem structural hibrid care combină panouri CLT cu 5 și 3 straturi și o placă de acoperire din beton, cu stâlpi și grinzi din oțel expuse care țin cont de gravitația și sarcinile seismice ale clădirii. Panourile din lemn expuse se ridică în consolă peste balcoane și adaugă o estetică naturală și caldă interiorului. Instalarea CLT va necesita doar 8 zile pe etaj pentru etajele 3, 4, 5 și acoperiș și 2 zile pentru mezanin.

„Lucrând cu Redcar Properties și James Corner Field Operations, ne-am propus să creăm un nou tip de experiență de birou care conectează modurile contemporane de lucru cu climatul incredibil din Los Angeles. Pentru prima dată, peisajul și construcția masivă din lemn se unesc pentru a aduce Los Angeles-ului un spațiu de lucru unic. Designul durabil al 843 N Spring Street oferă un nou tip de spațiu în care munca creativă efectiv înflorește”, afirmă Thomas Robinson, directorul fondator al LEVER Architecture.

„Inspirate de peisajele iconice ale Californiei, spațiile deschise de la 843 N Spring Street vor crea o conexiune cu natura din oraș. Grădina verticală centrală este concepută ca un „canion de ferigă” cu pereți verzi în cascadă și plăci de lemn recuperat amplasate în interior, cu o podea de pietricele. Pe acoperiș avem plantații tolerante la secetă și o vedere spectaculoasă a orașului”, a declarat Sarah Weidner Astheimer, director la James Corner Field Operations. „Grădinile de la 843 N Spring Street funcționează ca un țesut între mediile de lucru interioare, repoziționând valoarea naturii în viața noastră de zi cu zi – ceva care este esențial pentru sănătatea și bunăstarea noastră colectivă.”

„Cu o istorie de 26 de ani de construcție în Los Angeles, suntem extrem de mândri să lucrăm alături de Redcar Properties și LEVER Architecture pentru a construi unul dintre primele clădiri din lemn stratificat la scară largă din oraș”, a declarat Greg Skalaski, vicepresedinte executiv al regiunii de vest la Shawmut Design and Construction. „Echipa noastră este pregătită să livreze cu succes acest proiect, stimulând sustenabilitatea și inovația în construcție.”

843 N Spring este în prezent în curs de construcție în proporție de 40% și este programat să se deschidă publicului în august 2022.

Sursa: bizjournals.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi