DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Cea mai mare corabie din lemn, pregătită pentru o călătorie în jurul lumii

Recomandate

Cea mai mare corabie din lemn din lume se pregăteşte să plece într-o călătorie în jurul lumii. Plecarea se va face din portul suedez Göteborg şi destinaţia finală va fi Shanghai. Până atunci, echipajul de la bord a făcut primele teste în haine de epocă într-o scurtă călătorie până în capitala Stockholm, unde va sta până pe 4 septembrie.

Sute de oameni s-au adunat în portul capitalei suedeze să admire fregata de 530 de tone şi echipajul îmbrăcat în haine de epocă. Este doar încălzirea pentru marea călătorie în jurul lumii. Pentru mulţi dintre marinarii aflaţi la bord este chiar prima călătorie.

Marielle Cocozza, comandant secund: Vasul este făcut pentru a traversa oceanul. Până acum, navei i-au lipsit oceanele, iar această călătorie în Stockholm am făcut-o şi pentru a ne pregăti să lucrăm împreună.

Corabia Göteborg are trei catarge şi este o replică a unui vas faimos care s-a scufundat în anul 1745. Epava a fost descoperită la mai bine de două secole de la naufragiu, iar în 2005 suedezii au reconstruit-o fidel.

August Jansson, căpitanul navei Götheborg: Totul este făcut din materiale naturale. Sforile sunt făcute din cânepă, pânzele sunt făcute din in. Totul miroase plăcut, arată frumos şi ne simţim bine la bord.

Cu o lungime de 60 de metri, este cea mai mare corabie din lemn funcţională. La anul, va călători până în China, acolo unde vasul original a navigat de peste 100 de ori. Nava va pleca din portul Göteborg în aprilie 2022 şi va face opriri în toată lumea, inclusiv în Londra, Lisabona, Palma de Mallorca, Atena, Singapore şi Shanghai, destinaţia finală.

Sursa: Observator

Detalii: Gotheborg of Sweden

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi