DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Talibanii se oferă să se implice în problema schimbărilor climatice

Recomandate

Un înalt oficial taliban a declarat, conform The Washington Examiner, că grupul va contribui la combaterea schimbărilor climatice şi a terorismului, dacă va fi acceptat de comunitatea internaţională la conducerea Afganistanului.

Abdul Qahar Balkhi, membru al Comisiei culturale a talibanilor, a declarat, într-un interviu, că grupul va avea multe de oferit dacă va fi recunoscut de comunitatea globală după retragerea militară a SUA.

„Credem că lumea are o oportunitate unică de apropiere şi conlucrare pentru a face faţă provocărilor cu care ne confruntăm nu numai noi, ci întreaga umanitate”, a declarat Balkhi, săptămâna trecută, pentru Newsweek. „Iar aceste provocări, de la securitatea mondială şi schimbările climatice, au nevoie de eforturile colective ale tuturor şi nu pot fi realizate dacă excludem sau ignorăm un popor întreg care a fost devastat de războaiele impuse în ultimele patru decenii”.

„Sperăm să fie recunoscuţi nu numai de ţările din regiune, ci de întreaga lume în general, ca guvern reprezentativ legitim al poporului din Afganistan, care şi-a câştigat dreptul de autodeterminare după o ocupaţie străină, cu sprijinul şi efortul unei naţiuni întregi, după o luptă prelungită şi sacrificii imense, în ciuda faptului că toate şansele au fost împotriva poporului nostru”, a adăugat el.

Tratamentul opresiv al talibanilor faţă de femei şi dizidenţi, precum şi caracterul terorist al organizaţiei o fac nefrecventabilă pentru majoritatea ţărilor. Primul regim care a anunţat că va recunoaşte noul guvern taliban este cel al Chinei comuniste, de asemenea lipsit de legitimitate.

Statele Unite au început războiul în Afganistan în urmă cu aproape 20 de ani, după ce talibanii au oferit găzduire unui lider al organizaţiei Al Qaeda după incidentul din 11 septembrie.

Balkhi a afirmat că talibanii nu vor mai permite lansarea atacurilor teroriste din Afganistan. Patru zile mai târziu, aeroportul din Kabul a fost scena unui atac sinucigaş, care a omorât aproape 200 de persoane, 13 fiind puşcaşi marini americani.

„Politica noastră rămâne aceea că nu vom permite nimănui să ameninţe securitatea altora de pe solul nostru şi nici nu vom permite altora să intervină în propriile noastre afaceri interne”, a susţinut el.

Sursa: Epoch Times

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi