Cea mai mare firmă de exploatare forestieră din British Columbia și-a creat o aplicație pentru parchete

2
1398

Grupul Teal-Jones, cea mai mare companie privată de exploatare și prelucrare primară a lemnului din Columbia Britanică (Canada) și-a dezvoltat propria aplicație pentru parchete.

Ei au descoperit că utilizarea dronelor cu capacități video și foto le permite să cartografieze masa lemnoasă exploatată sau de exploatat mai eficient decât prin verificări și cartografiere manuală, de la sol. Mai mult, obțin o hartă mai bună. Cu dronele, pot cartografia pante, drumuri, căi navigabile, arbori și alte date pentru a genera modele 3D care pot fi vizualizate pe computerele din birou, care pot fi partajate cu colegii și autoritățile de reglementare. Astfel, sunt capabili să efectueze rapid inspecții ale zonelor replantate și ale drumurilor blocate pentru a identifica orice problemă care trebuie rezolvată.

„Aplicația cu drone, cartografierea 3D de ultimă oră și alte tehnologii joacă un rol enorm în modernizarea abordării noastre cu privire la modul în care lucrăm în pădure”, spune reprezentantul companiei. „De-a lungul istoriei Teal Jones, ne-am străduit întotdeauna să evoluăm, să rămânem la curent cu gândirea și tehnologiile emergente, astfel încât să putem gestiona resursele forestiere în cel mai bun mod posibil. Această aplicație de care beneficiem azi și care a fost creată de cel mai nou inginer al nostru, Calvin, ne va duce în viitor”.

Calvin Lee are doar 26 de ani și a obținut certificarea profesională de la Association of BC Forest Professionals în iulie 2021 – un proces anevoios, care necesită o diplomă de licență relevantă de la Facultatea de Silvicultură din Universitatea British Columbia. Certificarea a fost urmată de o muncă amplă de-a lungul a doi ani, inclusiv articole scrise alături de un mentor, cursuri și examene. Similar unui avocat sau medic, un FPR trebuie să respecte standardele profesionale și să mențină certificarea printr-un program de dezvoltare profesională continuă.

În timp ce urma cursurile facultății de silvicultură la UBC, Calvin a avut oportunitatea de a face practică la mai mulți angajatori, explorând diferite aspecte ale industriei pentru a vedea de ce a atras. A lucrat ca tehnician forestier municipal, asistent de cercetare, analist GIS în silvicultură și consultant care a ajutat la elaborarea planurilor de exploatare. La ultimul loc de muncă a avut prima interacțiune cu Teal Jones, în timp ce amenaja drumuri în operațiunile companiei din Pitt Lake. I-a plăcut compania și a rămas aici.

A lucrat aproape un an la o aplicație de cartografiere și au efectuat recent un audit intern asupra parchetelor în exploatare și drumurilor, iar rezultatele au fost pozitive.

De aici, compania a adoptat o nouă abordare standard pentru monitorizarea modului în care se fac plantări și cresc noii arbori după ce au fost făcute împăduriri – la fiecare doi ani, luând imagini la 360 de grade cu o dronă. Acest lucru le permite să cartografieze zona din același punct de fiecare dată și să compare ceea ce văd cu hărțile anterioare – identificând orice probleme și monitorizând modul în care cresc arborii.

În continuare, Calvin lucrează cu specialistul în sistemul de informații geografice (GIS) al companiei pentru a dezvolta formulare digitale standardizate pentru toate verificările. Compania îi pune în mod regulat pe pădurari să inspecteze recoltarea, construcția de drumuri și alte proiecte și să raporteze despre cum decurg aceste lucrări. Trecând la un formular digital, pădurarii își pot introduce rapoartele într-un mod standardizat pe o tabletă chiar la fața locului, în loc să ia notițe manual și să le transcrie într-un raport odată ce se întorc la birou. Acest lucru evită erorile, standardizează raportarea, este mult mai rapid și, de asemenea, le permite să atașeze fotografii.

Sursa: tealjones.com

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.