Compania MIS Grup construiește un complex sportiv în Năsăud, finanțat prin CNI

2
530

Primarul oraşului Năsăud, Dorin Vlaşin, a anunţat ieri că a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru un complex sportiv, proiect finanţat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), a cărui valoare totală este estimată la circa 38 milioane de lei. La semnarea contractului a participat și reprezentantul constructorului MIS Grup.

MIS Grup din Lunca Ilvei este una dintre cele mai mari companii din țară specializată în construcții civile și industriale, dar și un mare producător – prin Silvania Internațional – de produse din lemn, de la cherestea, la CLT sau produse finite. Fondatorul companiei este Emil Iugan, un adevărat promotor al utilizării sustenabile a lemnului în industrie.

„Suntem încă în faza de proiect, cu siguranță acolo unde proiectul o va permite vom folosi lemn. Promovăm construcțiile din lemn peste tot unde se poate și vă mulțumim că faceți același lucru”, a declarat, pentru forestmania.ro, Emil Iugan.

Clădirea principală va adăposti un bazin de înot cu dimensiunea de 25×12,5 metri, iar în exterior se vor construi alte două bazine, dar şi terenuri de mini-fotbal, tenis, volei, baschet şi o pistă de skateboard.

Primarul a subliniat că acest proiect a fost iniţiat în urmă cu 10 ani şi că va fi nevoie de găsirea de soluţii pentru reducerea costurilor de întreţinere, având în vedere creşterea preţurilor la energia electrică şi gaze.

„După aproape 10 ani de muncă, sacrificii, extrem de multe provocări şi literalmente zeci de drumuri la Bucureşti făcute atât de mine, cât şi de fostul primar Mircea Romocea şi alţi colegi din Primăria Năsăud, eforturile ne sunt răsplătite, iar noi, năsăudenii, şi toţi ceilalţi locuitori ai Văii Someşului şi Sălăuţei ne vom bucura de investiţia care se va materializa în oraşul nostru! S-au schimbat multe lucruri de când a fost făcută prima fişă de proiect în 2013; de aceea, alături de specialiştii responsabili de proiectarea integrală a complexului, vom găsi soluţii adaptate la vremurile şi condiţiile din prezent, în special în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică şi agent termic, pentru a reduce costurile de întreţinere! (…) Un lucru e însă cert, o asemenea investiţie este mai mult decât necesară pentru oraşul nostru”, a scris Dorin Vlaşin pe Facebook.

CNI va finanţa acest proiect cu 36,7 milioane de lei, iar Primăria Năsăud va contribui cu aproximativ 1,2 milioane de lei. Investiţia ar urma să fie finalizată în 36 de luni.

Printre facilităţile oferite de viitorul complex sportiv din Năsăud se mai numără zonă de recuperare pentru sportivi, cu saună uscată şi saună umedă, cabinet medical, sală de fitness, sală pentru tenis de masă, vestiare şi o parcare cu 152 de locuri.

De asemenea, un corp de clădire cu trei săli va fi destinat organizării de cursuri de pictură, şah şi fotografie pentru copii. 

„MIS Grup este antreprenorul general și se ocupă de proiectare și execuție. Sunt mai multe componente din proiect care presupun utilizarea lemnului”, ne-a declarat directorul de producție al MIS.

Așa cum se știe, firma din Lunca Ilvei are în portofoliu nenumărate construcții din lemn – de la case de locuit, până la ferme, sedii de companii sau diverse proiecte locale.

Multe dintre construcțiile lor sunt realizate în baza soft-ului Cadwork.

Sursa: administratie.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.