Cel mai mare târg pentru casă și grădină, la Köln. Tema ediției: grădini sustenabile

0
447

Spoga+gafa 2022 se desfășoară în aceste zile la Köln, în Germania, fiind cel mai mare târg pentru casă și grădină din Europa. Ediția din acest an a reunit expozanți din toată lumea, mulți fiind tineri antreprenori care și-au prezentat inovațiile.

Cei care au ajuns la târg au putut vedea o gamă largă de obiecte: de la plantatoare reciclabile și cele mai recente inovații de grătar, până la unelte pentru grădinărit inteligente.

Nu lipsesc nici ghivecele și tăvile biodegradabile din biocompozit, și nici metodele de a obține soluri sustenabile si substraturi cu carbon vegetal.

În zona de stil de viață, accentul a fost pus pe cât mai mult verde.

Ca la orice astfel de eveniment, și la spoga+gafa industria se întâlnește cu comerțul pentru a descoperi noi produse, pentru a face schimb de idei, pentru a întâlni oameni și mai ales pentru a face afaceri.

Bird Buddy, vedeta momentului

Anul acesta, secțiunea GARDENA a fost despre „grădinărit inteligent” și au fost căutați antreprenori cu idei inovative. Câștigătorul secțiunii  GARDENA, Gardenward 2022, a fost „Bird Buddy”, care a convins juriul cu căsuța sa inteligentă pentru păsări.

Despre ce e vorba?

„Bird Buddy” este o căsuță pentru păsări conectată la o aplicație. Este creația slovenului Franci Zidar, care a uimit întreaga planetă. De ce? Casa inteligentă pentru păsări are o aplicație care identifică și descrie păsările care se hrănesc în interior, ridicând observarea păsărilor la un alt nivel.

Creatorii menționează protecția naturii ca unul dintre principalele obiective ale proiectului, întrucât consideră că datele colectate prin intermediul casei inteligente vor fi foarte utile pentru ecologiști, atât în ​​ceea ce privește modificările populațiilor de păsări, cât și în monitorizarea migrațiilor anuale ale diverse specii. Aceste date vor fi disponibile gratuit pentru comunitatea științifică pe bază de sursă deschisă.

La începutul lunii decembrie, Bird Buddy a primit o nouă injecție financiară de 8,5 milioane USD ca parte a unei noi strângeri de fonduri pentru start-up-uri. Potrivit platformei Crunchbase, investitorul a fost compania General Catalyst, cu sediul la Cambridge din statul american Massachusetts. Cu această ocazie, Zidar a declarat pentru portalul TechCrunch că scopul proiectului a fost, printre altele, acela de a conecta oamenii cu natura și de a transforma observatorii pasivi de păsări în cei activi.

Bird Buddy a fost, de asemenea, desemnată Start-up-ul sloven al anului în iunie anul trecut, după ce a strâns deja 4,2 milioane EUR pe platforma globală de finanțare publică online Kickstarter în puțin peste o lună.

Produsul său este un hrănitor inteligent pentru păsări, al cărui set de bază include o casă pentru păsări cu un recipient pentru hrană și un modul detașabil care include o mică cameră video cu microfon și un senzor de mișcare.

Senzorul detectează sosirea unei păsări și anunță proprietarul hrănitorului printr-o conexiune wireless și o aplicație mobilă. Proprietarul poate apoi să facă o fotografie a păsării folosind aplicația. Prin intermediul inteligenței artificiale, aplicația recunoaște speciile păsării, permite utilizatorilor să editeze și să partajeze fotografii ale păsărilor și le oferă sfaturi despre ce hrană este potrivită pentru fiecare specie de păsări.

Un alt expozant premiat este Bionero.

Compania produce soluri și substraturi sustenabile folosind cărbune vegetal. În producția cărbunelui vegetal, carbonul conținut în resturile de lemn folosite este „legat” pe termen lung și, prin urmare, nu poate scăpa în atmosferă. Cantitatea de carbon este măsurată cu precizie și, prin urmare, certificabilă. Bionero are asfel un rol de pionier și este prima companie din lume care unifică toți pașii de procedură necesari în drumul către chiuvetele de carbon certificabile.

Startup-ul a fost desemnat „cea mai bună companie bioeconomică” în 2020 și nominalizat la Premiul German pentru Sustenabilitate în 2021.

Sursa: spogagafa.de

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.