DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Centru de Inovare de la Lunca Ilvei pentru viitorii silvicultori

Recomandate

Emil Iugan, proprietarul fabricii „Silvania Internațional” de la Lunca Ilvei, Bistrița Năsăud, va deschide Centrul de Cercetare, Inovare, Proiectare și Formare Profesională pentru elevi și studenți din domeniul silvic. Aceștia vor face și practică în fabrică, dar se vor consulta și cu specialiști români și străini.

Centrul a fost gândit ca un incubator de afaceri în domeniul dezvoltării durabile și își propune să promoveze metode, soluții și practici inovative pentru utilizarea și valorificarea echilibrată a resurselor.

Unul dintre obiective va fi punerea în valoare a resurselor existente pe plan local, precum lemn, piatră și lână, fiind primul imobil din România construit din lemn de Lunca Ilvei, din piatră de andezit de la Măgura Ilvei și lână de oaie din Țara Năsăudului.

Parteneriate cu școli

Avem deja parteneriate cu o școală silvică din Franța, ai căror elevi și profesori vin la noi, la fabrica „Silvania Internațional” din Lunca Ilvei, în schimb de experiență de câțiva ani buni. Avem parteneriat cu Asociația studenților constructori din Cluj, avem parteneriat cu Facultatea de Ingineria Mediului, cu Facultatea de Prelucrarea Lemnului din Brașov, cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și cu alte instituții de învățământ și școli profesionale din zonă, în care vrem să antrenăm specialiștii noștri și alte instituții, iar pe la acest centru să treacă serii de elevi și studenți, care, în plus, pe lângă teoria acumulată la cursurile ținute la centru vor face practica în moderna noastră fabrică de cherestea.

Unul dintre obiective va fi punerea în valoare a resurselor pe care le avem pe plan local. Mă refer aici la: lemn, piatră și lână, fiind primul imobil din România construit din lemn de Lunca Ilvei, din piatra de andezit de la Măgura Ilvei și lâna de oaie din Țara Năsăudului (nu mai puțin de două TIR-uri din saltele de oaie intră în componența izolării termice și fonice a acestei clădiri). În așa fel încât cei care vin aici să vadă o construcție realizată pe sisteme și concepte inovative de proiectare și execuție”, spune Emil Iugan.

Detalii, AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi