DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

24.5 C
București
20.2 C
Sibiu
19 C
Suceava
15.7 C
Covasna
15.5 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
16.9 C
Bistrița
19.1 C
Râmnicu Vâlcea
luni, septembrie 25, 2023

Cheile Bicazului sunt cerute, din nou, în instanță de Consiliul Județean Harghita

Recomandate

Cheile Bicazului, aflate pe teritoriul judeţului Neamţ, sunt cerute, din nou, în instanţă de Consiliul Judeţean Harghita, în acest sens fiind deschis un proces la Tribunalul Harghita.

Prefectul judeţului Neamţ, Adrian-Vasile Niţă, a declarat că instituţia pe care o conduce a primit o citaţie, în calitate de pârâtă, într-un dosar în care se solicită anularea procesului verbal de delimitare a traseului de hotar administrativ pe porţiunea comuna Gheorgheni – Tulgheş – Bicaz.

„În fapt, este vorba despre acelaşi proces verbal de delimitare care a făcut obiectul dosarului nr.1417/105/2011 şi asupra căruia Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat definitiv, prin decizia nr.454/27.06.2020, în sensul respingerii cererii de anulare a respectivului act”, a declarat prefectul Adrian-Vasile Niţă.

Prefectul de Neamţ a adăugat că, prin cererea formulată de către Consiliul Judeţean Harghita, nu sunt invocate motive noi, faţă de acţiunea anterioară, care să justifice promovarea unei alte cereri cu acelaşi obiect.

„Practic se reiterează faptul că, prin menţinerea actului administrativ contestat a fost „rectificată” suprafaţa celor două judeţe – Neamţ şi Harghita – cu o întindere de aproximativ 700 hectare, în defavoarea municipiului Gheorgheni”, a mai spus prefectul Adrian-Vasile Niţă.

Iniţial, prin sentinţa din 12 iunie 2019, pronunţată de Tribunalul Prahova – Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, a fost stabilită o nouă linie de hotar dintre teritoriul administrativ al municipiului Gheorgheni – judeţul Harghita şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei – judeţul Neamţ. Astfel, judeţul Neamţ a pierdut circa 5.000 de hectare din comuna Bicaz Chei, respectiv Cheile Bicazului.

Sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti iar în 2020, judecătorii au dat câştig de cauză judeţului Neamţ.

Autorităţile din Harghita au deschis un nou proces în care au solicitat contestaţia prin anulare dar, pe 13 ianuarie 2021, Curtea de Apel Ploieşti a respins această cerere.

Acum, CJ Harghita a făcut o nouă acţiune în instanţă având acelaşi obiect ca cel pe care Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat, definitiv, în 2021.

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi