DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Ordinul care permitea cote de recoltă la cocoșul de munte, suspendat de Curtea de Apel Brașov

Recomandate

Curtea de Apel Brașov a decis, azi, să suspende Ordinul Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia cocoş de munte, anunță monitorulexpres.ro.

Instanța a admis cererea făcută de Asociația Alianța pentru Combaterea Abuzurilor. Decizia Curții de Apel poate fi atacată cu recrus, însă până la o decizie definitivă, recoltarea cotelor a fost suspendată.
Printr-un ordin de ministru publicat pe 10 octombrie în Monitorul Oficial s-a decis ca în perioada septembrie – noiembrie 2022 să fie vânate 239 de exemplare de cocoș de munte pe teritoriul României. Practic, ordinul a redeschis vânătoarea pentru cocoșul de munte după mai bine de 10 ani de interdicție. Potrivit unor estimări realizate la nivel național cu privire la efectivele de cocoși de munte din România, numărul exemplarelor din această specie a ajuns la 11.957.

Când a emis ordinul respectiv, ministerul motiva că „mărimea cotelor de recoltă propuse spre aprobare nu influențează statutul de conservare al speciei, nivelurile populaționale fiind stabile sau în creștere, efectivele evaluate fiind mai mari decât efectivele optime”.

Din totalul aprobat, de 239 de exemplare, cele mai multe exemplare puteau fi vânate în județele Harghita (38) și Suceava (28).

„Instanța a judecat emoțional. Nu există motiv pentru suspendare. Brașovul e locul în care acest ONG își găsește mereu dreptatea în justiție. Ei folosesc în fața judecătorilor frânturi, paragrafe false din Declarația universală a drepturilor animalelor care, după spusele lor, ar interzice vânătoarea, ceea ce nu e adevărat. Sperăm ca instanța care va judeca cererea de anulare a ordinului să fie imparțială”, a declarat pentru forestmania.ro, Adrian Lică, președintele Asociației în Beneficiul Vânătorilor și Activității de Vânătoare. De altfel, ABVAB a cerut în justiție dizolvarea Asociației Alianța pentru Combaterea Abuzurilor pe motiv că aceasta are prevăzut în statut faptul că „vânătoarea sportivă e un abuz”. Instanța de la Brașov a respins cererea ABVAB și pe fond și la recurs.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi